Fuat Bulut/Özel Haber

İran sınırından kaçak yollarla Ağrı-Doğubayazıt üzerinden Türkiye’ye giriş yaptıklarını ifade eden mülteciler, Diyarbakır’a gelene dek bindikleri araçlardan inip yürüyerek polis arama noktalarını aştıklarını dile getiriyor.

Diyarbakır Otogarı çevresinde açık alanda yatıp kalktıklarını, tuvalet ve su ihtiyaçlarını yakındaki camiden giderdiklerini anlatan mülteciler, “Bir ekmeğe muhtaç durumdayız. Aramızda kadın ve çocuklar da var. Buraya gelene dek perişan olduk. Tüm paramızı aldılar” dediler.

Konuyla ilgili gazetemize konuşan otogardaki firma yetkilileri, “Pasaportları olmamasına rağmen yüzlerce mülteci nasıl oluyor da Diyarbakır’a kadar gelebiliyor? Kolluk güçleri ne yazık ki bu duruma göz yumuyor. Bazı firmalar ve yüklü miktarda ücretler alıp servis yapan minibüsler, bu insanları getirip otogarımıza bırakıp gidiyor. Diyarbakır Otogarı, Mülteci Kampı’na dönmüş durumda. Buna bir çare bulunması lazım. Bizler oluşan bu görüntüden rahatsızız. Sonuçta bu insanlar perişan vaziyette. Yazıktır, günahtır. Bu insanlar ya sınırdan içeri alınmaması lazım; ya da mültecilerin uluslararası hakları kullanılarak bir kampa alınması lazım” dediler.

Editör: TE Bilişim