Güneydoğu Ekspres- Diyarbakır Merkez Bağlar İlçe Belediyesi, geçtiğimiz günlerde açılışını gerçekleştirdiği kendi asfalt plent tesisinde Diyarbakır’a özgü olan bazalt taşından ürettiği asfaltla kent içi ve kırsal bölgelerdeki yerleşim yerlerinde asfalt çalışmalarına devam ediyor.

Uzmanların dünyada en kaliteli ve uzun ömürlü asfalt çeşidi olarak  gösterdiği bazalt taşından üretilen asfaltla cadde ve sokakların yanı sıra resmi kurumlara ait alanlarda da asfaltlama çalışmaları yapan  Bağlar Belediyesi, eski havaalanı bölgesinde hizmet veren İl Emniyet Müdürlüğü ek binasının olduğu alanda asfalt çalışması gerçekleştirerek buradaki sorunu giderdi.

Kentin diğer bölgelerinde de sıcak asfalt döşeme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

“Yetecek kadar asfalt üreteceğiz”

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,  Çevik Kuvvet Müdürlüğü’nün faaliyet gösterdiği İl Emniyet Müdürlüğü Ek Hizmet Binası’nda kendi üretimleri olan kaliteli ve uzun ömürlü bazalt taşı asfaltı ile asfaltlama çalışması gerçekleştirdiklerini belirterek  diğer kurum ve kuruluşlara yönelik olarak da hizmet vereceklerini dile getirdi.

Beyoğlu, “Kendi tesisimizde yılda 600 bin ton aslaft üreteceğiz. Kaliteli ve uzun ömürlü olan bu asfalt hem Bağlarımıza hem Diyarbakır’ımızın tüm ihtiyacını karşılamaya yeter. Milletimizin huzuru ve güvenliği için mücadele veren emniyet mensuplarımızın vatandaşlarımıza hizmet verdiği alanı asfaltlayarak modern bir görüntü kazandırdık. Hem mahalle ve kırsal yerleşim yerlerimizin yollarını asfaltlayacağız hem de kurum ve kuruluşlarımızın ihtiyacını karşılayacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim