Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Cemil Çiçek, seçim tartışmasının 'çok erken' başladığını söyleyerek, 'Evet seçimde belli bir gerginlik olur... Ama her şey kırılıp dökülmez ki' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, 'Üzüntüyle görüyor ve söylüyorum ki, elimizden de, dilimizden de zarar gelen bir süreci yaşıyoruz' dedi. Sabah Gazetesi'nden Yavuz Donat'a konuşan Çiçek, "Toplumun dikiş noktalarına jilet atıyoruz... Çok tehlikeli. Etnik siyaset... Mezhepsel siyaset... Birbirimize bu yoldan hakaret... Sonunda ülkenin birlik, beraberlik, kardeşliğine büyük zararlar verir." dedi.

Çiçek, "Seçim hararetinin çok erken başladığı" yorumunu yaparak, şöyle devam etti: "Televizyonlarda üç yıldır seçim konuşuluyor. Oysa seçimin ne zaman yapılacağı belli. Her şeyin kuralı var... Yasalarda yazılı. Yine üç yıldan bu yana cumhurbaşkanlığı seçimi tartışılıyor... Kim aday olacak, kim olmayacak? Yerli yersiz yorumlar yapılıyor. Böyle bir ülkede sorun çözülmez ki. Siyaset, sürekli sorun konuşmak değildir... Sorun çözmektir. Sorunu, çözümsüz hale getirmeye çalışmak, çözüm önermeden sürekli konuşmak, gevezelikten başka bir şey değil."

'HER ŞEY KIRILIP DÖKÜLMEZ Kİ'

Çiçek, Yavuz Donat'ın Türkiye'de son dönemde yükselen gerilime değinmesi üzerine de "Bütün bunlar toplumu, Kovid-19 kadar geriyor. Evet, seçimde belli bir gerginlik olur... Ama her şey kırılıp dökülmez ki" yorumunu yaptı.

"İki türlü yapılır. Birincisi... Akla dayalı siyaset. İkincisi... Duyguya dayalı siyaset. Geride kalan 100 yıllık sürece bakacak olursak, bizde ikincisi öne çıkıyor... Duygu eksenli siyaset. Ve bu da gerilimi artırıyor. Akılla yapılmayan siyaset, ülkenin başına dert açar. Maalesef, aklı en az kullanan toplumlardan biriyiz. Üçüncüsü... Siyaseti ahlaktan soyutlayarak yapmak, toplumun birlik ve beraberliğine de, siyaset kurumuna da zarar verir. Ahlak çok önemli... Kendin için istediğini, başkası için de iste. Bunun aksi de söz konusu... Kendin için istemediğini, başkası için de isteme. Bu tanım doğruysa... Ki bu bir hadis... Bu görüşü hiçe sayarsak, işimiz zor. Üzüntüyle görüyor ve söylüyorum ki, elimizden de, dilimizden de zarar gelen bir süreci yaşıyoruz." 'TOPLUMUN DİKİŞ NOKTALARINA DİKİŞ ATIYORUZ' Cemil Çiçek, "Hangi siyasetçi, ülkenin hangi köşesinden? Kim, hangi mezhepten? Kim, hangi etnik kökenden? Bugün siyasetin gündemine gelecek konular bunlar mı? Bir parti liderinin Alevi oluşunu siyaset malzemesi yapmak modern Türkiye'ye yakışıyor mu?" sorularına yanıtında da, "Toplumun dikiş noktalarına jilet atıyoruz... Çok tehlikeli. Etnik siyaset... Mezhepsel siyaset... Birbirimize bu yoldan hakaret... Sonunda ülkenin birlik, beraberlik, kardeşliğine büyük zararlar verir" dedi. (artıgerçek)

Editör: TE Bilişim