Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan CHP ilçe Başkanı Eyüp Kalkan, görevine başladıktan bu yana Kaymakam Fatih Cıdıroğlu’nun çalışmalarını yakından takip ettiklerini açıklayarak hem belediye başkan vekili olarak hem de kaymakam olarak Kızıltepe’ye yaptıkları hizmetlerden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Kaymakam Fatih Cıdıroğlu ile bugüne kadar kurduğu temaslar hakkında bilgi veren CHP ilçe Başkan Kalkan son olarak Atatürk’ü Anma Programına çağrıldıklarını belirtti. Kalkan, programa AK Parti, İYİ Parti ilçe başkanları ve kurum amirlerinin de katıldıklarını belirterek daha sonra Solhan Düğün Salonunda engelli, yetim ve dar gelirli aileler için düzenlenen yemekli etkinliğe iştirak ettiklerini söyledi.

Gerek yaptıkları ziyarette gerekse düzenlenen programa katılmayı fırsat bilerek Kızıltepe’nin sorunlarına ilişkin öneri ve taleplerini de kaymakam Bey’e aktardıklarını vurgulayan Kalkan, kaymakam beyin gösterdiği ilgi ve hassasiyetten memnun olduğunu vurguladı.

‘Kaymakam Beye Taleplerimizi İlettik’

Kızıltepe CHP ilçe başkanı olarak ve yardımcım Şehmus Aydoğan ile beraber ilçemizin bir dizi sorunlarını kaymakamımız Sayın Fatih Cıdıroğlu ile paylaştığını açıklayan Kalkan, kaymakam beyin de sorunlara büyük bir hassasiyet gösterdiğini ve bu sorunların çözümü için ilgili birim amirlerini bilgilendireceğini ifade ettiğini dile getirdi. Hali hazırda;

-İlçemizde başı boş dolaşan köpek sayısında bir artış var. Köpek korkusundan dolayı çocuklarımız sabahları okula gitmekte korku yaşamaktadır.

-Bazı mahallelerimizde yol yapım çalışmaları bitmemiş, kimi sokaklara dokunulmamış bile. Önümüzde kış var, zamanında önlem alınmazsa buralarda yaşayan vatandaşlarımız çamur çilesi çekeceklerdir.

-Parkların daha fonksiyonel olması ve hizmet verebilmesi için personel tutulması gerekmektedir.

-Bazı mahallelerde su boruları patlamaktadır ve bu sıkça oluyor. Bu sebeple suyumuz boşa akmaktadır. Bu da ilçede su sıkıntısına yol açmaktadır.

-Kırsalda bazı köylerde çöp sorunu oluşmaktadır. Çöp kutuları eksik veya çöp toplama aracı yetersiz kalmaktadır.

gibi sorunlarımız vardır, diyen CHP Kızıltepe İlçe başkanı Kalkan Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’a  daseslendi:

“Sayın valim sizden rica ediyorum, Kızıltepe’nin sorunlarının çözümü için değerli kaymakamımıza daha fazla destek ve yardımcı olmanızı bekliyoruz.  El birliği ile Kızıltepe’ye sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.”

Editör: TE Bilişim