Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır il binasına asılan "128 Milyar Dolar Nerede" yazılı pankart, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri tarafından indirildi.

Söz konusu pankart, 12 Nisan gecesi itfaiye araçları eşliğinde indirildi. Zabıta ekipleri, 5326 sayılı kanun kapsamında, izinsiz pankart ve afiş asmak iddiasıyla, CHP Diyarbakır İl Başkanlığına, en üst sınırdan 13 bin 237 TL para cezası kesti. Bu cezayla birlikte, CHP Diyarbakır İl Örgütü, Türkiye genelinde en yüksek cezaya çarptırılan ikinci CHP örgütü oldu.

 CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özer, pankarttın 12 Nisan gecesi indirildiğini, cezanın da dün kendilerine tebliğ edildiğini ifade etti.

 ‘Talimat geldi’

 Siyasi parti olduklarını, afiş ve pankart asmanın siyasi faaliyet kapsamında olduğunu ifade eden Özel, “Biz pankartı billboard ya da cadde üzerine asmadık. Kendi il binamıza, özel mülkiyetimize astık. Burada izin almak gerekmiyor. Pazartesi günü pankartımızı astık, gece saatlerinde indirildi ve ceza bugün geldi. Bucak ilçe başkanlığımıza aynı yükseklikte bir ceza kesildi. Bu açık bir talimattır” ifadelerini kullandı.

 ‘İfşa oldular’

 Daha öncede parti binalarına birçok kez afiş ve pankart astıklarını, ancak ilk defa indirildiğini söyleyen Özel, “128 Milyar Dolar Nerede dediğimiz için, suçları açığa çıktı, ifşa oldular. Bundan dolayı pankartları indiriyorlar. Biz daha öncede pankart asıyorduk ama indirilme söz konusu olmadı. Tamamıyla 128 milyar doların hesabını sorduğumuz için, bu cezalar kesiliyor” diye konuştu.

 Özel, cezaya itiraz etmek için mahkeme başvuracaklarını bildirdi. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim