HABER MERKEZİ
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), Yenişehir, Sur ve Bismil ilçe teşkilatı mahalle başkanlarına yetki belgelerini takdim etmek amacıyla ilçe teşkilatlarında bir tören düzenledi. Düzenlenen törene Demokrasi ve Atılım Partisi Diyarbakır İl Başkanı Avukat Cihan Ülsen, Yenişehir İlçe Başkanı Eczacı Erdal Akildiz, Sur İlçe Başkanı Sadrettin Tosunlu, Bismil İlçe Başkanı Şükrü Merdanoğlu, il ve ilçe yöneticileri katıldık. 
İlk olarak Merkez Yenişehir İlçe teşkilatında düzenlenen törende konuşan İl Başkanı Avukat Cihan Ülsen, Ülkenin içerisinde bulunduğu vahim duruma değinerek şunları söyledi: 
“işsizlik ve yoksulluğun had safhaya ulaştığı ülkemizde vatandaşın dayanacak gücü kalmadı. Hak, Hukuk ve Adalet sistemine güven her geçen gün daha azalmaktadır. 26 Haziran İşkenceye Karşı Mücadele ve İşkence Görenlerle Dayanışma Günü’nde, Türkiye’de işkence devam etmektedir. Eskiden işkence yapanlar çekinirlerdi, kimliklerinin ortaya çıkmasını istemezlerdi ve saklanırlardı. Böyle bir utancın görünür olmasını istemezlerdi. Ama şimdi işkence ve işkenceyi yapanlar hükümetin koruması altında. Mevcut iktidar 2002 yılında iktidara geldiğinde sloganı ‘işkenceye sıfır tolerans’tı ama şimdi işkenceye sonsuz tolerans var. Türkiye İnsan Hakları Vakfının 2020 Yılı Raporu’na göre, kendilerine yapılan müracaatlar ve diğer derneklere yapılan müracaatlar ile birlikte toplam 400 işkence, 400'den fazla işkence vakası tespit edilmiş. Bir de tespit edilemeyen işkence vakaları var. Deva Partisi olarak, ülkeyi yönetmeye talip olduğumuz bu süreçte ilk olarak, hak, hukuk, adalet ve sıfır tolerans gibi başlıkların yanı sıra İşsizlik ve yoksulluğu ortadan kaldıracağız” açıklamasını yaptı. 
Deva Partisi Yenişehir İlçe Başkanı Eczacı Erdal Akildiz ise DEVA partisi olarak tüm kesimlere ulaşmaya çalıştıklarını bunu da gönüllü çalışan dava arkadaşlarına borçlu olduklarını belirterek, “Damla Damla büyüyen DEVA’ya Yenişehir İlçe Teşkilatı olarak mahalle başkanlarımıza yetki belgelerini vermenin gururunu yaşıyoruz” dedi.
Yenişehir ilçe teşkilatında düzenlenen törende yapılan konuşmalardan sonra mahalle başkanlarının yetki belgeleri İl Başkanı Avukat Cihan Ülsen ve Yenişehir İlçe Başkanı Eczacı Erdal Akildiz tarafından takdim edildi. Daha sonra Deva Partisi Mahalle başkanları yetki belgeleri takdimi Sur ve Bismil ilçe teşkilatlarında devam etti.

Editör: TE Bilişim