Dicle Üniversitesi (DÜ) eski Rektörü Ayşegül Jale Saraç ile dönemin rektör yardımcıları Prof. Dr. Aytekin Sır,  Prof. Dr. Sabri Eyigün ve Prof. Dr. Aslan Bilici hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" gerekçesiyle açılan davanın karar duruşması Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Saraç, Eyigün, Bilici ve Sır, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı.

‘İDDİALAR GERÇEK DIŞIDIR’

İddia makamı, esas hakkındaki mütalaasında sanıkların cezalandırılmasını talep ederken, savunma yapan Saraç ise örgüt üyeliğine ilişkin somut bir delil olmadığını, görev yaptığı dönemde kadrolaşma iddiasının gerçek dışı olduğunu belirterek, hakkında beyan veren kişilerin rektör olduğu dönemde karşısında ya aday olmuş ya da adayın etrafında bulunan insanlar olduğunu ifade etti. Uzun süren yargılanma nedeniyle mağdur olduğunu kaydeden Saraç, beraatını talep etti. Dönemin rektör yardımcıları Sır, Eyigün ve Bilici de suçlamaları reddederek, beraat talebinde bulundu.

SARAÇ VE SIR’A HAPİS CEZASI

 Mahkeme heyeti, eski rektör Ayşegül Jale Saraç ve yardımcısı Aytekin Sır’a, "silahlı terör örgütüne üye olmak" gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezası verirken, Eyigün ve Bilici hakkında ise beraat kararı verdi.

(Kaynak: MA)

Editör: TE Bilişim