Üniversitemizde her sene Mart ayının son haftasında kutlanan ve bu sene 58.si gerçekleşen Kütüphaneler Haftası etkinliğine akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan etkinlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız konuşma yaptı. 58. Kütüphane Haftasının hayırlara vesile olmasını dileyen Tanyıldız, "Geleneğimizde kitabın önemli bir yeri var hatta kitabın sayfasını yırtmaktan dahi itina eden güzel bir kültürden geliyoruz.  Umarım yeni nesilde kitaba gereken değeri verecek ilelebet kitapla kütüphane ile gecen bir ömür bizler nasip olacaktır” dedi.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Davut Işıkdoğan "Hakikat ve Kütüphaneler" konu başlıklı sunumun gerçekleştirdi.  Işıkdoğan, "İnsanoğlunun bilgiyle başlayan serüveni ilk insanın yaratılışıyla aynı dönemlerde denk gelir. İlk insana bütün eşyanın ve varlıkların isimlerinin öğretilmesi, insanın bilgiye olan eğilimi ve kabiliyetine işarettir. İnsanoğlu geldiği dünyayla yüzleşmeye başladığında sorgulamaya başlar. Çevresini, nesneleri, hayatın amacını vs. Bir anlamda hakikati bulma yönünde bir anlam arayışıdır. Ben kimim? Nerden geldim? Nereye gidiyorum ve Neciyim? Zaten bu çok yönlü arayış insanları araştırmalara yönlendirmiştir. İnsanın aslında kitapla iletişimini ilk tohumları da bu süreçte başlar" dedi.

Konuşmaların ardından Bu yıl Ali Emiri Merkez Kütüphanesinde en çok ödünç kitap alan Befin Adıyaman, Selen Dolan ve Civan Şahin’e ödülleri verildi.

Programın sonunda katılımcılar Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi ile Sanat Tasarım Fakültesinin düzenlemiş olduğu resim sergisi gezdi.

Editör: TE Bilişim