DİYARBAKIR - HDP İzmir İl Başkanlığı binasına yapılan saldırıya tepki gösteren Diyarbakır İş Kadınları Derneği, “Hem ırkçı, hem de kadın cinayeti ile sonuçlanan bu alçak saldırının en ağır ve caydırıcı cezalar ile sonuçlanacağına inanmak istiyoruz” dedi.

Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD) yaptığı açıklamada, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Başkanlığı binasına yapılan saldırıda parti çalışanı Deniz Poyraz’ın katledilmesine  tepki gösterdi.

Saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve HDP İzmir İl teşkilatına başsağlığı dileyen DİKAD, “Hem ırkçı, hem de kadın cinayeti ile sonuçlanan bu alçak saldırının en ağır ve caydırıcı cezalar ile sonuçlanacağına inanmak istiyoruz” dedi.

Herkesin hassas bir dil kullanması gerektiğini belirten DİKAD, “İçinden geçtiğimiz hukukun üstünlüğü arayışı, zorlu ekonomi ve pandemi sürecinde, siyasal nefret söylemleri ile toplumun daha fazla gerilmesi, üzerine vazife almaya hazır olanların bu söylemlerden cesaret alması, normalleşme ihtiyacının en çok hissedildiği bu dönemlerde toplumun her kesimini kaygılandırmaktadır. Gerek bütün siyasi partilerin, gerek basının, sorumluluk sahibi her bireyin ve kurumun bu anlamda hassas bir dil kullanmaya dönmesini önemli buluyoruz. Nefret söylemlerinden uzak, siyasal hoşgörünün esas olduğu, insan haklarının ve vatandaşlık haklarının güvencede olduğu, toplumsal barışın korunup kollandığı bir tavır ve birlikteliği elzem görüyoruz” ifadesinde bulundu.

Editör: TE Bilişim