Elbey, İlçede yaptığı çalışma ve hizmetlerle ilçenin çehresini değiştiren, alt ve üst yapı noktasında gerekli adımları atan Kocaköy Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kasman’ın ilçe için büyük bir şans olduğunu söyledi.

DİKENT’in çalışmaları hakkında Kaymakam Vekili Kasman’a bilgi verdiğinin altını çizen Başkan Elbey, ziyarette, Kırsal mahalle Dönüşüm konusunu da konuştuklarını ifade etti. Kırsal Mahalle Dönüşüm konusuna değinen Başkan Elbey, Kentsel dönüşüm kanunu olan 6306 sayılı kanun ile kentte bulunan riskli alanlardaki riskli binalar yıkılarak yerine yeni binalar inşa edildiğini ifade ederek. “Kanun kapsamında kırsal yerleşim alanları da yer alıyor. Kırsal mahallelerde yapılacak dönüşüm projeleri bölgelerin, mimarisine uygun bir şekilde yapılması hedefleniyor. Bu nedenle yöresel alanlarda yapılacak olan bu projelerin inşaat aşamasında yöresel inşaat malzemesi kullanılması planlanıyor. Sadece binalarla sınırlı kalmayan kırsal dönüşüm projesinde, ambar olarak kullanılan serenderlerin ve kırsal mahalle konaklarının da bu kapsamda aslına uygun bir şekilde inşa edilmesi ve yapılacak olan dönüşümde o yörenin kimliğine ve dokusuna aykırı adımlar atılmaması hedefleniyor.  Yaşam standartları düşük, sürekli göç veren ve devlet desteğine muhtaç olan kırsal mahalle yerleşim alanlarının yenilenmesi ve geliştirilmesi için kırsal mahalle dönüşüm projeleri yapılıyor. Yaşama standartları daha düşük ve gelişmeye ihtiyacı olan bölgelere uygulamalarda öncelik veriliyor” dedi.

Elbey, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, köylerde yaşam kalitesini yükseltmek için kırsal mahallelerde kentsel dönüşüm çalışmalarına başladığını belirterek, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kırsal mahalle dönüşüm kapsamında kamu tarafından üst yapı ve altyapılar planlanacak, bunlara ilişkin yasal düzenlemeler ve alınacak ekonomik önlemler ile yeni yerleşim alanlarında internet kafe alanı, kırsal mahalle meydanı, kırsal mahalle konağı, spor tesisi gibi sosyal tesisler yapacak” ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim