Diyarbakır Barosu Avukat Hakları Merkezi, 5 Nisan Avukatlar Günü’nde baro üyesi avukatlara yönelik açılan soruşturmalara ilişkin hazırlanan raporu kamuoyu ile paylaştı. Tahir Elçi Konferans Salonu önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına baro üyesi çok sayıda avukat katıldı.

 Hazırlanan raporun özetini baro üyesi avukat Büşra Eylül Özgültekin paylaştı.

 Özgültekin, bir Avukatlar Günü’nü daha avukatların maruz kaldığı baskılar, hukuki, siyasi ve toplumsal krizlerin yaşandığı bir ortamda karşıladıklarını dile getirerek sözlerine başladı.

Özgültekin,“Diyarbakır Barosu’nun kurumsal faaliyetlerinin yanı sıra üyelerinin mesleki faaliyetleri  sistematik olarak soruşturma ve kovuşturmaya uğramaktadır. 2016-2020 tarihleri arasında görev yapan Baro Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte, 2020 yılında Baromuz üyesi en az 69 meslektaşımız hakkında kurumsal ve mesleki faaliyetleri nedeniyle en az 78 soruşturma ve dava açılmıştır” dedi.

Özgültekin,“Yargının tarafsız ve bağımsızlığını tümüyle yitirdiği, İfade özgürlüğü, basın özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü, toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı, kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkı ve adil yargılama haklarının hiçe sayıldığı, toplumsal ayrışma ve kutuplaşmanın had safhaya çıktığı, mevcut atmosferde bizler hem mesleğimizi ve meslektaşlarımızı korumaya, hem de yurttaşlarımızın hakkını ve hukukunu korumaya, bu uğurda mücadele etmeye devam edeceğiz"  diye konuştu.

Editör: TE Bilişim