Güneydoğu Ekspres- Diyarbakır'ın Kulp ilçesi ile Muş arasında bulunan bölgede sivil bir aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi.

Patlama ile ilgili Diyarbakır Valiliği yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada 4 köylünün yaşamını yitirdiği, 13 köylünün de yaralandığı duyuruldu. 

Valilik tarafın yapılan açıklama şöyle:

“İlimiz Kulp İlçesi kırsalında saat 18.00 dolaylarında, odun toplamaya giden köylü vatandaşlarımızın bulunduğu aracın geçişi esnasında, bölücü terör örgütü üyelerince el yapımı patlayıcıyla yapılan saldırı sonucunda ilk belirlemelere göre 4 köylü vatandaşımız şehit olmuş 13 köylü vatandaşımız da ağır yaralanmıştır.
Yaralanan vatandaşlarımız Kulp ve Diyarbakır’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmışlardır.
Saldırının faillerinin tespit edilmesi için güvenlik kuvvetlerimiz tarafından gerekli çalışmalara vakit geçirmeden başlanmıştır.”

'ARALARINDA KORUCULARIN DA OLDUĞU 7 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ'

Öte taraftan Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yaşamını yitirenlerin sayısının 7’ye çıktığını ve 7 kişinin de yaralandığını söyledi. Sözen paylaşımında şu bilgileri paylaştı: “Diyarbakır Kulp Aygün Köyü’ne mensup orman kesimi yapan vatandaşlarımızın içinde bulunduğu minübüsün geçişi esnasında PKK tarafından döşenen mayının patlatılması sonucu 7 vatandaşımız Şehit 7 vatandaşımız da yaralanmıştır. Şehit ve yaralıların içinde Güvenlik korucularımızda vardır.”

Editör: TE Bilişim