HABER MERKEZİ

Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği 1000 yataklı Diyarbakır Şehir Hastanesi ihalesi yapıldı. Yıllardır konuşan ancak bir türlü adım atılmayan Şehir Hastanesiyle ilgili ilk somut adım atıldı. Diyarbakırlıların uzun süredir beklediği Şehir Hastanesi ihalesi yapıldı. Şehir Hastanesi ihalesinin yapılması kentte sevinçle karşılanırken, önümüzdeki günlerde ilk kazmanın vurulacağı öğrenildi. Şehir Hastanesi’nin Kayapınar bölgesinde yapılacağı kaydedildi.

Hayaldi gerçek oldu

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, “Hayaldi gerçek oluyor. Hemşehrilerimizin hayali, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesi, #DiyarbakırŞehirHastanesi ihalesi tamam.  Ağustos 2020’de, arsa tahsisi yapılan ve 2020 bütçesine alınan; 1000 yataklı, tam teşekküllü hastanemiz şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Bu arada geçtiğimiz ay Diyarbakır’a gelen ve burada vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bin yataklı Şehir Hastanesi müjdesini vermişti.

Modern altyapıyla kurulacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da, “Sayın Cumhurbaşkanımızın 'En büyük hayalim' diye tarif ettiği şehir hastanelerimiz salgın hastalık döneminde şehirlerimizdeki hasta yükünü kaldıran ve her vatandaşımızın sağlık hizmetine ulaşmasını temin eden en önemli güvencemizdi. Dünyayı kasıp kavuran bir salgın döneminde ne büyük bir vizyonun eseri olduğunu bir kere daha kanıtladı. Hayalleri gerçekleşemez ütopyalar olarak görenler, asla bu büyük vizyonun bir benzerini sergileyemezler. Sayın Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır için kurduğu hayal de gerçek oluyor. Diyarbakır'ımızda 1000 yataklı tam teşekküllü ve en modern altyapıyla kurulacak olan Diyarbakır Şehir Hastanemizin ihalesini bu ay gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullanmışı.

Editör: TE Bilişim