Diyarbakır’da faaliyet gösteren 30’dan fazla firmanın stant açacağı sanal fuarda, online olarak işverenlerin, iş arayanların ve mezun-öğrencilerin buluşması planlanacağı fuarda; öğrenciler ve mezunlar firma yetkilileri ile görüşerek özgeçmişini ulaştırabilir, İş başvurusu yapabilir ve planlanan çevrimiçi seminerlere katılım sağlayabilecekler.

Sanal istihdam fuarı nedir?

İŞKUR Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, İstihdam seferberliği kapsamında, Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenen istihdam fuarları ve kariyer günleriyle işveren ve iş arayanları buluşturan Kurum, erişebilirliği kolaylaştırmak için bu etkinlikleri dijital ortama taşıdı. İş arayanların, herhangi bir sebeple katılamadığı istihdam fuarı ve kariyer günlerine erişebilmesi için "Sanal Fuar" uygulamasını başlatan İŞKUR, iş görüşmelerinde mesafeleri de kaldırdı. İstihdam seferberliği kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleşen İstihdam Fuarlarımız ve Kariyer Günlerimiz oluşturulan ‘ Sanal Fuar ‘ teknolojisi ile daha global ve ulaşılabilir hale geleceği belitildi.

Vatandaşlar, Sanal Fuar tarihlerinde https://sanalistihdamfuari.iskur.gov.tr adresine girerek, katılımcı firmalar ile yazılı veya görüntülü olarak görüşebilecek ve online olarak CV’ lerini bırakabileceği öğrenildi.

Sanal istihdam fuarı nasıl ziyaret edilir?

1) Cep telefonu, bilgisayar veya tabletinizden https://sanalistihdamfuari.iskur.gov.tr adresine girin, 2) İŞKUR hesabınız ile giriş yapın, 3) Profilinize önceden hazırladığınız CV’ yi yükleyin veya yeni CV oluşturun, 4) Katılımcı firma yetkilileri ile görüşün, 5) İstediğiniz firmaya CV’nizi bırakın. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim