Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Genel Cerrahi uzmanı olarak görev yapan Salahattin Malgır (61), intihar ederek yaşamına son verdi. Malgır’a dünden bu yana cep telefonunu defalarca aramasına rağmen ulaşamayan asistanı, durumunu merak ettiği doktorun yalnız yaşadığı kentin Kayapınar ilçesindeki bir sitedeki evine gitti. Burada yeniden arama yaptığında Malgır’a ait cep telefonunun sesinin içeriden gelmesi üzerine hemen polise haber verildi.

Gelen polisler, çilingir yardımı ile kapısını açtıkları evin içerisine girdiklerinde doktorun cansız bedeni ile karşılaştı. Malgır’ın ateşli silahla intihar ettiğinin belirlenmesi üzerine olay yerine ambulans çağrılıp, görevli savcıya bilgi verildi. Yaşamına son veren doktorun kent dışında yaşayan yakınları da aranarak haber verildi.Acı haberi alan Malgır’ın mesai arkadaşları da doktorun evinin önüne koştu. Arkadaşları yaşadıkları derin üzüntü ile gözyaşlarına hakim olamadı.

Olay yerine gelen savcının yaptığı incelemelerin ardından Malgır’ın cenazesi ambulansla Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

KANSER TEDAVİSİ GÖRÜYORDU

Mesai arkadaşlarından alınan bilgilere göre; kolon kanserine yakalanan doktor Malgır, 6 yıldır tedavi görüyordu. Yine birkaç gün önce kalp krizi geçirip, anjiyo olan doktorun yakalandığı hastalık nedeniyle uzun süredir duygusal çöküntü içerisinde olduğu öğrenildi.

(Kaynak: MA)

Editör: TE Bilişim