HABER MERKEZİ

Sadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Türkiye’nin ekonomisine ilişkin açıklama yaptı.

Yaşanan ekonomik sıkıntılarda, dünyadaki gelişmelerin ve korona vürüs salgının etkisinin olduğunu belirten Bozan, “Temel mesele ekonominin yanlış yönetilmesidir.  Yani üretim yerine, faiz, borç, israf ve tüketime yönelik politikaların izlenmesindendir. Dolaysıyla bir başarı olduğu zaman nasıl ki iktidara mal ediyor ve iktidar yetkilileri göğsünü gere gere bu başarıya sahip çıkıyorsa, kriz ve başarısızlıkta olduğu zaman bunun  sorumlusu ve hesap sorulacak yine iktidardır” ifadesinde bulundu.

“İktidar sanal alemde sanal rakamlarla, sanal düşmanlar ve suni gündemler üreterek vatandaşı uyutmaya kandırmaya çalışıyor” iddiasında bulunan Bozan şöyle konuştu:

“TÜİK'in Mayıs ayı işsizlik raporu çelişkilerle dolu bir rapor. Bu dönemde işsizlik oranı sadece ve sadece 0,1 artmış,  yüzde 12,9 olmuş. Yani 3 milyon 826 bin kişi işsiz. Bu dönemde 15-24 yaş grubunda genç işsizlik oranı da 1,6 puan artarak yüzde 24,9 olmuş. Bu rakamlara kim inanır?

İstihdam edilenlerin sayısı, geçen yılın Mayıs ayına göre, 2 milyon 411 bin kişi azalacak, ancak işsiz sayısı artmayacak, aksine Mayıs ayında işsiz sayısı 331 bin kişi azalmış ve 2 milyon 411 bin işsiz  buharlaşmış gitmiş.

Halbuki, kendilerinin kabul ettiği 3 milyon 826 bin işsize ilave olarak, 3,5 milyon kişi, ‘kısa çalışma ödeneği’ statüsünde ve 1 milyon 700 bin kişide ‘ücretsiz izne’ yollanmış durumunda. Devlet, 5 milyon 200 bin kişilik bu kitleyi, işsiz saymamak için, özel sektörün işçi çıkartmasını yasaklamış ve her ay milyarlarca lira harcıyor. Bakalım bu desteklemeye daha ne kadar devam edebilecek.

TÜİK’in, il bazında rakamları vermese de uzmanların ifadelerine göre, Diyarbakır’daki işsizlik oranlarının çok daha yüksek rakamlarda olduğu biliniyor.”

Editör: TE Bilişim