Diyarbakır’da 1 Mayıs’ta istasyon meydanında düzenlenecek mitinge katılım için çağrıda bulunan DTK, DBP ve HDP ile sivil toplum örgütleri, alın terine sahip çıkmak için alanları doldurun seslenişinde bulundu.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Sözcüsü Ebru Günay, milletvekilleri Remziye Tosun, İmam Taşçıer, HDP Diyarbakır İl Örgütü ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, kentin Yenişehir ilçesinde bulunan İstasyon Meydanı’nda Pazar günü düzenlenecek 1 Mayıs İşçi Bayramı mitingine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

 Ortak toplantıda açıklama yapan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, geçmişten günümüze işçilere, emekçilere, kadınlara, halklara ve ötekileştirilmiş kimliklere karşı yürütülen baskı, sindirme ve katliam politikalarının yoğunlaşarak devam ettiğini söyledi. Aydeniz, “Özellikle Kürt sorununu çözümü noktasında ‘güvenlik’ politikalarına başvurması sorunu daha da derinleştirdiğini son 40 yılda deneyimledik. Buna karşın diyalog ve müzakere yolunun toplumlar üzerinde siyasi ve ekonomik olarak olumlu sonuçlarına da toplum olarak tanık olduk” diye konuştu.

1 MAYIS’A ÇAĞRI

 1 Mayıs’ta İstasyon Meydanı’nda düzenlenecek mitinge katılım çağrısı yapan Aydeniz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Etnik ve inançsal kimliği fark etmeksizin, işçilerin, köylülerin, emekçilerin ortak mücadelesinin toplumsal bir karakter kazandığı gün olma özelliğiyle, emekten yana olan herkesi; dilimiz, kimliğimiz ve rengimizle talana ve emek sömürüsüne karşı alanlara çağırıyoruz. İş yerlerinde işçi sağlığı ve güvenliğinin sağlanarak iş cinayetlerini önlemek, göçmen işçilerinin ucuz iş gücü olarak görülüp sömürülmesini durdurmak, çocuk işçiliğinin son bulması, hak ve ifade özürlüğünü haykırmak, Ortadoğu'da barış ve kardeşliğin arzusunu haykırmak, Kürt sorununu eşitlik ve özgürlük temelinde siyasal çözümü ve ekonomik krizin yarattığı işsizlikle mücadele etmek ve emek dayanışmasını büyütmek, emekçiler olarak halkların kardeşliğini ve işçilerin birliğini inşa etmek için, 1 Mayıs’ta alanlardayız.”

Editör: TE Bilişim