Diyarbakır’ın tarihi Sur İlçesi’ne bağlı Ali Paşa Mahallesi’nden Yenişehir ilçesine göç eden Demir ve Sansarkan aileleri, yoksullukla mücadele veriyorlar.

Bir kızı ve 7 torunuyla birlikte konteynırda yaşayan 60 yaşındaki Hanım Demir, “Evde çalışan yok. 5 çocuk okul okuyor, ikisi daha küçük. Büyük kızım onlara bakıyor. Ben de yaşlıyım çalışamıyorum. Evimizde ne bir ısıtma ne başka bir şey var. Kışın su damlatıyor. Ocak, dolap, çamaşır makinesi hiçbir şey yok. Halimiz perişan. Yemekleri dışarda yaktığım ateşte yapıyorum. Çamaşırları elle yıkıyoruz. Tuvalet, banyo ikisi aynı yerde. Sıcak su da yok. Suyu da ateşte ısıtıyoruz. Bu hayat pahalılığında detarjan, sabun alacak para da yok. Bizi böyle perişan bıraktılar” sözleriyle yaşam koşullarını anlattı.

 600 TL’YLE GEÇİM

 5 çocuğuyla birlikte tek odalı bir evde yaşayan Dindar Sansarkan ise, hastalık maaşıyla geçimini sağlayabildiğini aktardı. Yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını ifade eden Sansarkan, “Birileri yardım etti ve bu eve geldik. Ama ev bizim değil. 3 yıldır buradayız. Sara hastasıyım, çalışamıyorum. Hastalığım için 600 lira veriliyor, ama o bu zamanda neye yetsin? Şeker, yağ hiçbirini bu pahalılıkta alamıyorum. Mutfak yok, banyo yok. Komşularım sağ olsun bazen yemek getiriyorlar. Yemeklerimi bazen dışarda yapıyorum, bazen de akşam yiyecek yemeğimiz olmuyor” şeklinde konuştu. (M.A)

Editör: TE Bilişim