Özel Haber ve Fotoğraflar: Suat ERGİN

Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü (DİDOSK) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren 32 dağcı, Batman’ın Sason ilçesindeki 2973 metre yüksekliğindeki Mereto Dağın'a yaptı. Bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında birçok yüksek dağın zirvesine başarılı tırmanışlar gerçekleştiren dağcı grubu, bu yılın ilk tırmanışını, bölgenin en yüksek dağlarından biri olan Mereto’ya yaptı.

Tırmanış iki gün sürdü. İlk gün, gün boyunca tırmanan dağcı grubu 1400 m rakımındaki Hetnê (Çalışır) köyü yakınlarında bir bölgede kamp kurup geceyi burada geçirdi. İkinci gün 8 saat süren zorlu bir tırmanışın ardından dağcılar zirve hedefine ulaşarak DİDOSK’un flamasını açtı. Mereto’ya çıkan dağcılar arasında Kadri Sencar, Yeliz Çoban, Faruk Erdaş, Fırat Akyüz, Dr. Erman Damar, Dr. Naci Çelik, Dr. Ali Rıza Ünlü, Mücahit Akkuş, Yavuz Kaya, Mustafa Çelik, Mehmet Karakan ile Batmanlı dağcı Mehmet Can Ertekin gibi ünlü dağcılar da yer aldı.

DİDOSK Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Ekin, Pandemi  nedeniyle uzun bir süredir ara verdikleri tırmanışlarına yeniden başladıklarını ve bu yılın ilk tırmanışı için Mereto dağını seçtiklerini, tırmanışın özellikle ikinci gününün zorlu ve yorucu geçtiğini ancak zirveye ulaşma mutluluğunun bu yorgunluğu unutturduğunu söyledi.

Türkiye’nin en büyük doğa kulübü olan DİDOSK’un dağcıları, daha önce aralarında ülkemizden Ağrı ve Süphan dağları İran’dan da Dawamand dağının da bulunduğu birçok zirveye başarılı tırmanışlar gerçekleştirmişti. Kulüpte ayrıca doğaseverler için de her hafta sonu değişik tarihi ve doğal değer ve güzelliklerin bulunduğu alanlara yürüyüş ve tırmanış etkinlikleri de düzenleniyor.

Editör: TE Bilişim