Geçen yıl dünyanın sayılı üniversitelerinden biri olan Harvard’a iki, Brown’a bir olmak üzere tam burslu üç öğrenci gönderen Diyarbakır'dan, bu yıl da ABD'deki üniversitelere iki öğrenci daha tam burslu olarak eğitim görmeye gidecek.

Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi’nden Pir Servan Tutşi Brown Üniversitesi’ne, Şerif Arjen Demir ise Pensilvanya Üniversitesi’ne tam burslu kabul aldı.

Tutşi ve Demir, çok mutlu olduklarını, geçen yıl üç arkadaşlarının kabul almasından sonra yurtdışında okumayı hedeflediklerini ve eğitimlerine ABD’de devam edeceklerini söylediler.

'MAALESEF ÜLKEMİZDE İNSANLARA FAZLA DEĞER VERİLMİYOR'

Diyarbakır’da memur bir anne ve babanın iki çocuğundan biri olan Pir Servan Tutşi, geçen yıla kadar yurtdışında okumayı düşünmediğini, ancak geçen yıl bir üst sınıftan üç arkadaşının tam burslu kabul almasından sonra yurtdışında okumayı hedeflediğini belirterek, “Brown Üniversitesi’nde ekonomi ve antik tarih okumak istiyorum. Çünkü ilgilendiğim bütün alanların ekonomi ile ilgisi var. Yaşadığımız koşullarda bilim insanlarına pek değer verilmiyor. Bu nedenle eğitimimi orada sürdüreceğim” dedi.

Tutşi, “Maalesef ülkemizde insanlara fazla değer verilmiyor. Bu nedenle geçen yıldan beri çalışmamı yurtdışına gitmek üzerine kurdum” diye konuştu.

Şerif Arjen Demir ise, kendisinin de geçen yıla kadar yurtdışında üniversite eğitimi almak gibi bir hedefinin bulunmadığını, ancak iki arkadaşının Harvard, bir arkadaşının ise Brown Üniversitesi’nden tam burslu kabul almasından sonra fikrini değiştirdiğini ve Pensilvanya Üniversitesi’nde biyoloji okumak istediğini söyledi.

Demir, Türkiye’de insanlara değer verilmediğini ve bundan sonra da eğitimine yurtdışında devam edeceğini ifade etti. (Medyascope)

Editör: TE Bilişim