Diyarbakırspor’un efsane kulüp başkanı Dr. Abdurrahman Yakut, babasıyla beraber Rize’den Diyarbakır’a gezmeye gelen engelli vatandaş Abdulhalim Erbaş’a ,başkan olduğu 2009 yılında Süper Lig’e yükselen Diyarbakırspor’un dönemin futbolcuları tarafından imzalanan hatıra formasını hediye etti.

Anlamlı hediye karşısında oldukça duygulanan Erbaş,”Babamlarestorantta yemek yerken  başkanla tanıştık. Bana bu anlamlı formayı hediye etti. Ömür boyu unutmayacağım.” dedi.

Bölgede görev yapan bir akrabasını görmek üzere babası Dursun Erbaş ile beraber Diyarbakır’a gelen Rize’li engelli vatandaş Abdulhalim Erbaş, Sur içi bölgesinde gezerken lokantada yemek yedikleri sırada orada bulunan Diyarbakırspor’un efsane başkanı Dr. Abdurrahman Yakut ile tanıştı. Aileye yakın ilgi gösteren Yakut, 2009 yılında kendisinin başkanlığında Süper Lig’e yükselen Diyarbakırspor’un hatıra formasını hediye etti. Dönemin futbolcuları tarafından imzalanan  Diyarbakırspor’un son kez Süper Lig’e yükseldiği tarihi formanın bu vesile ile hediye edilmesinden dolayı büyük mutluluk yaşayan Abdulhalim Erbaş, mutluluğunu anlamlı sözlerle dile getirerek teşekkür etti. Erbaş,”Bu anlamlı hediye ömrümün sonuna kadar en güzel şekilde saklayacağım” ifadelerini kullandı.

“DİYARBAKIR ARTIK İKİNCİ MEMLEKETİMİZ OLACAK”

Baba Dursun Erbaş,”Bir yakınımızı ziyaret etmek için Şanlıurfa’ya gelmiştik. Bu vesile ile merak ettiğimiz Diyarbakır’ı da gezelim dedik. Yemek yediğimiz sırada dikkatini çektiğimiz Abdurrahman Başkan’la tanıştık. Hem çok ilgilendi, hem de bu güzel hediyeyi oğluma takdim etti. Bundan sonra Diyarbakır bizim ikinci memleketimiz olacaktır.” dedi.

Hatıra olarak sakladığı formayı hediye ettiğini belirten Dr. Abdurrahman Yakut,”Bu formada son şampiyonluğun teri ve hatırası var. Futbolcular imzalayıp bana hediye etmişlerdi. Bugüne kadar özenle sakladım. Bu kardeşimizi görünce içimden hediye etmek geldi. Diyarbakırlısı, Rizelisi kısacası ülkemizin her tarafındaki insanlarla beraber hepimiz bu bayrak altında kardeşiz.” İfadelerini kullandı.

Rize’li aile, HDP İl Binası önünde evlat nöbetinde bulunan aileleri ziyaret ettikten sonra Diyarbakır’dan ayrıldı.

Editör: TE Bilişim