Tunceli’nin Pülümür ilçesi sonbaharda adeta görsel bir şölen sunuyor. İlçedeki ormanların içinde yürüyen doğaseverler, bir yandan bol oksijen alırken diğer yandan doğanın tadını çıkarıyor.

Tunceli’nin Pülümür ilçesi Türkiye’de sonbahar mevsiminin en iyi yaşandığı yerlerden biri olarak biliniyor. Özellikle Aydınlar köyü ve Çobanyıldızı mevkii, doğa fotoğrafçıları ile doğaseverlere, meşe, kavak, ceviz, badem, çam, karaağaç ve yemiş ağaçlarının farklı tonlardaki renkleriyle adeta bir görsel şölen sunuyor. Köye gelenler, ormanlık alanda bir yandan bol oksijenli havayı solumanın keyfini yaşarken diğer yandan da bol bol fotoğraf çekerek manzarayı karelerine yansıtıyor.

Arkadaş ekibiyle Çobanyıldızı mevkiine geldiklerini belirten Yakup Ayvazoğlu, ''Burası, sonbaharı tamamen hissedebileceğimiz en güzel noktalardan birisi. Özellikle meşe ağaçları olduğu için sarı yaprakları yerlerde. Doğanın renk cümbüşünü bize hissettiriyor. Ekibimizde çok mutlu. Hep birlikte geziyoruz. Doğanın hissini tam olarak yaşıyoruz” dedi.

Nemrut Krater Gölü’nde sonbahar güzelliği

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan dünyanın ikinci, Türkiye'nin en büyük krater gölü olan 2 bin 250 rakımdaki Nemrut Krater Gölü, sonbahar renkleriyle ayrı bir güzelliğe kavuştu.

Sonbahar mevsimiyle birlikte Nemrut Kalderası’nın iç kısımlarına ilerlendiğinde bitki örtüsündeki kızıllık ve altın sarılığı göllerle bütünleşiyor. Sarı ve kızıl tonların birçok rengini içinde barındıran Nemrut Kalderası, bugünlerde ziyaretçiler tarafından doğal fotoğraf stüdyosuna dönüştürülmüş durumda. Kalderayı ziyarete gelen vatandaşlar, sararan ve kızıl renklere boyanan ağaçların oluşturduğu yollarda ve vadilerde fotoğraflar çekiyor. Kalderanın ve içinde bulunan gölleri kuşbakışı izlemek için yüksek tepelere çıkan vatandaşlar, hem manzarayı izlemenin keyfini çıkarıyor hem de birbirinden güzel fotoğraflar çekiyor.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Nemrut Kalderası, sonbaharla birlikte ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Pastel renklerin ağır bastığı Nemrut’a gelenler doğa harikası karşısında şaşkınlıklarını gizleyemezken, çektikleri fotoğraflarla adeta anı ölümsüzleştiriyorlar.

Behçet Akarslan adlı vatandaş, üniversite öğrencilerini Nemrut’a geziye getirdiğini söyleyerek, “Bugün öğrenci arkadaşları getirdim. Nemrut’un güzel yerlerini gezdiriyorum. Buhar bacası, küçük ve büyük gölü gösteriyorum. Gezimizin sonunda ise piknik yapacağız” dedi.

Şırnak sarardı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde havaların soğumasıyla beraber yüksek kesimli bölgelerde dağlar beyaza büründü. Alçak kesimli yerleşim yerlerinde ise sonbaharın etkisiyle kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Kato, Feraşin ve Kel Memet Dağlarında kar etkisini sürdürürken alçak kesimli yerleşim yerlerinde ise ağaçların sararması ve yaprak dökmesi görsel şölen oluşturdu. Havadan çekilen görüntüler göz kamaştırdı. (İHA)

Editör: TE Bilişim