Haber/ Fuat BULUT

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) yeni yönetimini belirmek için dün sandık başına gitti. 3 bin 620 oyun kullanıldığı seçimde 5 oy geçersiz sayılırken, 16 Meslek Komitesi'nin tamamını Mehmet Kaya öncülüğündeki "Yeşil Liste" kazanarak, güven tazeledi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), yeni yönetimini belirmek için dün Yenişehir İlçesi'ndeki 5 Nisan İlkokulu'nda sandık başına gitti. Saat 09:00’da başlayan oy verme işlemi saat 17:00 itibariyle sonlandı.

7 bin 500 kişinin oy hakkının bulunduğu seçimde 3 bin 620 kişi oy kullandı. 5 oy geçersiz sayılırken, 16 Meslek Komitesi'nin tamamını "Yeşil Liste" adayları kazandı. DTSO’nun mevcut Başkanı Mehmet Kaya’nın temsil ettiği Yeşil Liste, 2018 seçimlerinde de 16 grubun tamamını kazanmıştı.

Sonuçların açıklanmasından sonra DTSO binası önünde açıklama yapan Mehmet Kaya, görev yaptıkları 4 yılda sadece kent ekonomisine değil dili, kültürü ve tarihi değerlerin de gelişmesi için gayret gösterdiklerini söyledi. Kaya, "Bunu yaparken de paydaşlarla karar aldık. Bu druşumuz bizim için önemliydi. Bugünkü seçim, bu druşumuzun onaylanıp onaylanmayacağı seçimiydi. 4 yıllık çalışmamıza üyelerimiz bize olumlu not verdi. Biz çizgimizi devam ettireceğiz. Bu seçimimiz sadece bize değil DTSO'yu görmzeden gelen veya DTO ile çalışmayan yapılara da bir an önce bu desteği almış olan DTSO ile birlikte hizmet etme mesajıdır. Bu mesajın böyle algılanmasını istiyoruz.  Biz bu seçimi Diyarbakır'ın duruşu kazandı diyoruz. Biz değil, Diyarbakır kazandı diyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim