Esenyurt’ta düğünde sarı, kırmızı ve yeşil renkte şal takan damat ile düğüne katılan 9 kişi gözaltına alındı. 12 Haziran’da Esenyurt’ta bulunan Esenyurt Belediye Nikah Sarayı ikinci katında yapılan düğün nedeniyle polis, dün düğünün sahibi Tahsin Karçık ile damat Mesut Karçık’ın yanı sıra 8 kişiyi ifadeye çağırdı. Kıraç Polis Karakolu’na çağrılan 10 kişi de gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre takılan renklerin yanı sıra düğünde söylenen şarkılar suçlama konusu yapıldı. Öte taraftan düğünde, “Bijî Serok Apo” sloganları da atıldığını ileri süren polis, söz konusu isimlerin, “örgüt propagandası” yaptığını iddia ederek, ifadelerini aldı. Söz konusu isimler, şalın "ulusal renkleri" olduğunu, herhangi bir örgütü temsil etmediğini ifade ederek, suçlamayı reddetti.

Gözaltına alınan damadın  avukatı Hüseyin Boğatekin de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gözaltı takibi yaptığım için düğününe gidemediğim müvekkilimi(damadı), düğünündeki sarı-kırmızı-yeşil şal nedeniyle, çağrılıp gittiği karakolda bir kısım davetliyle birlikte gözaltına almışlar, gözaltı takibine gideceğim" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim