Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu saat 16.30’da video konferans yöntemiyle toplanacak. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, toplantının ardından saat 18.00’de YouTube üzerinden canlı açıklama yapacak. Toplantıda kafe ve restoran temsilcilerinin de talep ettiği iki doz aşı olmayanların 1 Eylül’den itibaren restoran, kafe, gece kulübü, spor salonu, sinema, konser ve düğün salonu gibi yerlere alınmaması yasağı da gündemde olacak.

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün saat 16:30'da toplanacak. Toplantıda aşı olmaktan kaçan 22 milyon kişiyle ilgili yeni yasakların gündeme gelmesi bekleniyor. Bilim Kurulu'nun, hükümete aşı olmayanları teşvik etmek için yasaklar dahil bazı önerilerde bulunması bekleniyor. İlk önerinin aşı olmayanlara yeni yasakların getirilmesi olacağı belirtiliyor.

Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, 1 Eylül’den itibaren restoran, kafe, gece kulübü, spor salonu, sinema, konser ve düğün salonu gibi yerlere alınmamasını istemişti. Sektörün diğer oyun kurucu dernekleri de bu öneriye destek vermişti.

Normalleşme sürecinin başlangıcında 5 binli rakamlara inen günlük koronavirüs vaka sayıları 9 günlük Kurban Bayramı tatiliyle birlikte 20 binli rakamlara doğru katlanarak artmaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, salgına karşı en önemli silah olan aşılanma konusunda bir haftadır verdiği mesajlar adeta çığlığa dönüşmüş durumda.

Hemen her gün "Yaklaşık 23 milyon kişi henüz aşı olmadı. Aşıdan istediğimiz sonucu almak için süreci hızla tamamlamalıyız. Ne çok insanı, sevdiklerimizi kaybettiğimizi hatırlayın" sözleriyle uyarılarda bulunan Bakan Koca önceki gün 1 milyon 367 bin 970 doz aşı vurulduğunu ve 22 milyon 344 bin 407 kişinin hâlâ aşısız olduğunu söyledi.

Duyun artık bu çığlığı, yoksa yeni yasaklar gelecek

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara ise "Bakan bey çok ciddi çaba sarf ediyor. Hepimizin birbirimize saygı gereği, öncelikle çocuklarımızın geleceği için bu virüs dolaşımını durdurmamız lazım. Duyun artık bu çığlığı. Aşınızı olun. Yoksa yeni tedbirler gelecek" dedi.

Editör: TE Bilişim