Haber Bekir Güneş

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu, görevden alınarak cezaevine gönderilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı’ya verilen 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına ilişkin Eğitim Sen 1 No'lu Şube binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya, çok sayıda platform bileşeni sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

Eğitim Sen 1 No'lu Şube Eşbaşkanı Sadrettin Kaya, yerel seçimlerde yüzde 63 oyla seçilen Mızraklı’nın da aralarında bulunduğu 3 büyükşehir belediyesine 19 Ağustos’ta kayyım atanarak halkın iradesinin yok sayıldığını öne sürdü. Kaya, "Bütün hak savunucuları ve hukukçuların ortak görüşü Başkan Mızraklı’ya hukuksuz ve delil sayılamayacak gerekçelerle ceza verilmiş olmasıdır” dedi.

“Yargı toplum için tehdide dönüştü”

Her vatandaş için güvence olması gereken yargının, toplum fertleri için  daha ağır bir tehdide dönüştüğünü ifade eden Kaya, “Bu cezalandırmalar seçilmiş halk temsilcilerinden hukukçulara ve  en son İHD MYK üyesi Raci Bilici şahsında uygulanmıştır. Bir cezalandırmalarla bir korku toplumu yaratılmak istenmektedir. Şunu belirtmek istiyoruz ki, bu uygulamalar hiç kimseye  kazandırmayacak, toplumsal hiçbir sorunu çözemeyeceği gibi halkın adalete ve hukuka olan güvenini daha da  sarsmaktadır. Emek, meslek ve demokratik kitle örgütleri olarak ağır baskı ve cezalandırmalardan vazgeçilmesini, demokratik hukuk devleti uygulamalarına dönülmesini, Eşbaşkan Mızraklı hakkındaki hukuksuz iddiaların düşürülerek derhal serbest bırakılmasını ve görevine iade edilmesini istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim