DİYARBAKIR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet Kütüphanesi’nde gençlerle bir araya gelerek sorularını yanıtladı. Orada bulunan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İnşaat Mühendisliği öğrencisi Diyarbakırlı Yusuf Özkılıç da, ‘Diyarbakır için ne gibi planlar yapılacağını’ sordu. Yusuf daha sonra Başkan Erdoğan’ı ve orada bulunan gençleri Diyarbakır’a davet etti. Bunun üzerine devreye giren Erdoğan, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nu arayarak gençler için Diyarbakır gezisi talimatı verdi.

ODTÜ’de İnşaat Mühendisliği öğrencisi Diyarbakırlı Yusuf Özkılıç’ın “Siz de bize eşlik etmez misiniz?” sorusuna Erdoğan, “Ankara bana müsaade ederse gelirim de Ankara’daki işlerin durumunu biliyorsunuz, duruma göre, yani Diyarbakır’a gidildiği zamandaki durumumuz nedir bir bakalım” karşılığını verdi.

Vali Karaloğlu'na talimat verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nu aradı ve “Diyarbakırlı bir genç bana bir tuzak kurdu ve ‘Ben bütün bu arkadaşlarımızı Diyarbakır'da ağırlamak istiyorum’ dedi. Ben de ‘davet senden ağırlamak bizden dedim’ Rehberliği sen yapacaksın, nerede ağırlayacaksak, hangi otelde, bunların planını yap. Sana onların durumunu bildireceğiz, tarihi bildiririz. Nereleri gezdirmek isabetli olur, planını yap, ona göre de inşallah tüm gençlerimizi Diyarbakır’a götürelim” şeklinde talimat verdi.

Editör: TE Bilişim