Müzikal düzenlemesi, orkestra şefliği ve anlatıcılığını Musa Göçmen’in yaptığı “Opera’da Hayalet Değil Eğlence Var” mottosuyla “TheFuntime of the Opera” Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahnelendi.

Sanatseverlerin eserlere eşlik ettiği, alkış ve ıslıklarla tempo tuttuğu interaktif opera şovuna Diyarbakırlılar yoğun ilgi gösterdi.

“Muhteşem bir opera akşamı yaşadık”

Şef Musa Göçmen, seyircinin ilgisiyle Diyarbakır’da çok heyecanlı bir gece yaşadıklarını söyledi.

Göçmen, şöyle konuştu:

“İnanılmaz bir seyirci vardı, ilgi çok büyüktü ve hepsine baktığımızda genel olarak muhteşem bir opera akşamı yaşadık. Bence ilki ama emin olun son değildi. Çünkü opera bu sevgiyle Diyarbakır'a daha çok gelir ve buluşulur.”

Yaptıkları çalışmaların vatandaşlara ulaşmasını sağlayan en önemli unsurun davet olduğunu dile getiren Göçmen, şöyle konuştu:

“Ben öncelikle gerçekten şehrimizin yönetimine çok teşekkür ediyorum. Çünkü bizleri davet ettiler. Bizler bir şey yapıyoruz ama insanlara ulaşmamızı sağlayacak şey davetler, buluşmamızı sağlayacak bu organizasyonlardır. O yüzden de bizim için çok değerli. Ben tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bu unutulmaz opera akşamı bir başlangıç olsun, Diyarbakır'da ve bu köklü kadim kültürün üstüne böyle değişik bir renk olsun istedik.”

“İlk defa opera dinledim”

İzleyicilerden Gökçe İkraArtuk ise Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği etkinliklere sürekli katıldığını ifade ederek, FeqîyeTeyran Kültür ve Sanat Sezonu’nda Diyarbakırlıların sanata doyduğunu kaydetti. İlk defa opera dinlediğini dile getiren Artuk, eğlenceli bir gece yaşadığını anlattı.

İzleyicilerden Özcan Çamşi, etkinlik sayesinde ailece keyifli bir akşam geçirdiklerini söyledi

Çamşi, “Diyarbakır’ımıza yakışan örnekler bu tür etkinliklerdir. Elimizden geldiğince bu etkinlikleri destekleyip katılım sağlamaya çalışıyoruz. Daha iyi, daha güzel etkinliklere ev sahipliği yapacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

Veysel Aydın ise renkli bir performans izleme fırsatı yakaladığı için mutlu olduğunu kaydederek, şunları dile getirdi:

“Diyarbakır'da bugüne kadar bu etkinliklerin çok eksikliğini yaşadık. Başka şehirlerde görünce neden bizde olmuyor diye konuşurduk. Ama şimdi bizim Belediyemizin de böyle güzel kültürel ve sanatsal etkinlikler yaptığını görünce gurur duyuyoruz.”

Editör: TE Bilişim