Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say ve Mezzosoprano Serenad Bağcan, Munzur Nehri üzerinde arıtma tesisi kurulması amacıyla Ovacık (Pulur) ilçesinde ücretsiz konser verdi. Konsere, Dersim’in yanı sıra çevre illerden de çok sayıda vatandaş katıldı.

Ovacık'ta Munzur Nehri kıyısında düzenlenen dinletinin açılış konuşmasını yapan Kırmancki (Zazaca) ve Kurmanci selamlayarak başlayan Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Munzur Baba ziyareti ve Munzur suyunun korunmasını istedi.

Dinleti öncesinde kısa bir konuşma yapan piyanist Fazıl Say, "Ben ilk kez geliyorum Tunceli'ye, Ovacık'a, Dersim'e diyelim. Ama bu yöreden, bu diyardan çok insanla tanıştım ve hep aydın insanlardı. Dersimlilerin ne kadar çok kitap okuduğunu, ne kadar aydın insan olduğunu bilmenin gururu içindeyim" şeklinde konuştu.

Konsere binlerce kişi katıldı

Konuşmasının ardından ünlü şairlerin şiirlerinin yanı sıra babası Ahmet Say için yazdığı eseri de piyano ile çalan Say izleyicilerden büyük alkış aldı. Serenad Bağcan da "Dersim Dört Dağ İçinde" türküsü ile Kırmancki (Zazaca)  ‘Fadike’ parçasını seslendirmesi dinleyicilerden yoğun alkış aldı.

Konser öncesi çok sayıda vatandaş, ünlü piyanist Say ile fotoğraf çektirmek için kuyruklar oluşturdu.

Ünlü sanatçıların Dersim’de ilk kez konser vermesi ve Kırmancki bir eseri seslendirmesi Dersimliler tarafından sevinçle karşılandı.

Dersim’de verilen konserin kendilerini mutlu ettiğini belirten Cemal Akbayın, “Konser çok güzeldi çünkü kendi dilimizde de söylediler Türkçe de söylediler. Birçok ilden insan buraya geldi her şey çok güzeldi” dedi.

Naciye Turan, “Herkes çok sevindi, bu dağların arasında bu Munzur nehri kıyısında konser verilmesi çok güzeldi. Burası böyle bir konser görmedi bu yüzden çok mutlu olduk. Biz de geldik Fazıl Say ve Serenad Bağcan’ı dinledik çok sevindik ”şeklinde konuştu.

Fazıl Say ve Serenad Bağcan’ın konseri için Erzincan’dan gelen Hacer Tuysuz, “Erzincan’dan birkaç aile toplanarak Fazıl Say ve Serenad Bağcan konseri için buraya geldik. Dünyanın dinlediği bir insan  ayağımıza gelmişken kaçırmamamız lazımdı, yapılan iş çok güzeldi ücretsiz halk konseri olması da güzeldi biz çok büyük keyif aldık ”şeklinde konuştu.

Ela Başak, “Ben Fazıl Say’ı çok seviyorum ve ilk kez konserine geliyorum. Onun gibi piyano çalmak istiyorum, çok  sevdiğim bir sanatçı şükürler olsun ki konserine geldim” dedi.

(Kaynak: RUDAW)

Editör: TE Bilişim