Fuat Bulut/Özel Haber

Diyarbakır’ın Dağkapı semtinde bulunan Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’ndeki Fizik Tedavi Polikliniği’ne giden hastalar, ihtiyaç duyulması halinde istenen röntgen ve ultrason çektirmek için adeta hastaneyi tavaf ediyor.

MODERN SİSTEMDEN UZAK

Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden randevu alan hastalar, önce Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’nin Ek-5 Binası girişine müracaat edioyr. Burada yapılan kayıt işleminden sonra poliklinikte sıra bekliyor. Modern hizmetten uzak, barkovizyondan takip yapamadan sekreterin seslenmesiyle doktora muayene olabilen hastalardan genellikle röntgen, ultrason veya MR isteniyor.

HASTALARA EZİYET

İşte bu saatten sonra hastalar için elde tetkik fişi ile survivor parkuru başlıyor. Ana binaya gitmek için hastaların önünde iki seçenek var. Çoğu bedensel zorluk çeken hastaların ilk seçeneği; Ek-5 Bina’dan çıkıp, morg önünden ana caddeye çıkıp hastane giriş kapısından ana binaya giderek ilgili tetkik birimine gitmek.

İkinci seçenek ise kestirmeden; morgdan hemen sonra kantin giriş kısmından hayli tehlikeli (özellikle tekerlekli sandalyeli hastalar için) oldukça dik engelli rampasından inip sandalye ve masa aralarından Ana Bina’ya gitmek.

“SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ BU EZİYETE SON VERMELİ”

Gazetemiz Güneydoğu Ekspres’e konuşan hastalar, tepkilerini şöyle dile getirdiler:

“Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’nün bundan haberi var mı? Varsa neden müdahale edilmiyor? Fizik Tedavi Polikliniği’nin normal şartlarda bedensel engel-hastalık yaşayanların röntgen, ultrason, MR çekiminin yapıldığı Ana Bina’da olması daha doğru olmaz mı? Bu yanlıştan bir an evvel dönülmesini, kolaylaştırıcı bir sistemin hayata geçirilmesini, biz fizik tedavi hastalarına da bu eziyete son verilmesini bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim