HABER MERKEZİ

 

DİYARBAKIR- Fotoğraf sanatçısı Mehmet Masum Süer, Amerika’nın New York kentinde düzenlenen ve önemli uluslararası fotoğraf yarışmaları arasında sayılan The Empire State’in jüri üyeliğine seçildi. Geçen yılın sonlarında ‘Büyük Usta’ unvanını kazanan fotoğrafçı Süer, son bir yıl içerisinde farklı ülkelerde düzenlenen 5 ayrı uluslararası yarışmanın jüri üyeleri arasında yer aldı.

Son yıllarda, ulaslararası fotoğraf sanatı çevreleriyle ilişkilerini geliştiren ve dünyanın değişik ülkelerindeki fotoğraf kurumları tarafından 23 unvan ile ödüllendirilen fotoğraf Sanatçısı Mehmet Masum Süer, bu kez Amerika’nın New York kentinde Art Bureau ve NYC Exhibition kurumları tarafından her yıl düzenlenen The Empire State uluslar arası fotoğraf yarışmasının 2021 yılı jüri üyeleri arasında yer aldı. 12 kişilik jüri heyetinde Yunanistan, Litvanya, Amerika, Sırbistan, Romanya, Bangladesh, Sri Lanka ve Hindistan’dan ünlü fotoğrafçılar yer alıyor. Yarışmanın 7 Nisan günü yapılacak jüri değerlendirmeleri, devam eden Covid-19 salgını yüzünden online olarak yapılacak.

Fotoğrafçı Süer, uluslararası yarışmalarda jüri üyesi olarak seçilmesinin kendisini mutlu ettiğini bundan gurur duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Amerika’nın New York kentinde, her yıl düzenlenen The Empire State fotoğraf yarışmasının her biri çok değerli ve ünlü 12 jüri üyesi arasında yer almak benim için büyük bir onur. Bu onuru bana yaşattıkları için Organizasyon Başkanı değerli arkadaşım Goran Veljic’e ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Jüri olarak seçilmem, son yıllarda, uluslararası kurumlar ve kişisel olarak fotoğrafçılarla geliştirdiğim ilişkilerin bir sonucudur. Son bir yılda 5 yarışmanın jürisinde yar aldım. Bu tür yarışmalara dünyanın her yanından yüzlerce fotoğrafçı en güzel eserleriyle katılıyor. Binlerce fotoğrafı gözden geçirip değerlendirme hem eğlenceli ama aynı zamanda öğreticidir de. Çekim teknikleri ve özellikle kadraj konusunda bu fotoğraflardan çok şey öğreniyorum. Son bir yıldır Pandemi yüzünden jüriler yüz yüze toplanamıyor. İnternet üzerinden online olarak değerlendirmeleri yapıyoruz.”


 

Editör: TE Bilişim