Haber/ Nermin ZENGİN

DİYARBAKIR - Sağlık işleri Müdürlüğü’nden oluşan ekipler, ilçeye bağlı mahallelerde faaliyet gösteren kasap, tavuk eti satış yeri, et market ve şarküterilerden oluşan iş yerlerinde denetimlerinde sürekli denetim yaparak vatandaşların sağlığını korumaya çalışıyor.

İş yerlerine ani çıkarmalar yapan ekipler, tarihi geçmiş gıdalar, et ürünlerinin saklama koşulları, iş yerlerinde çalışan personelin hijyenik  koşulları, işletmelerin genel temizliği, kullanılan alet ve ekipmanlar gibi alanlarda denetim gerçekleştirerek  önce uyulması gereken kurallar konusunda bilgilendirme ve uyarılarda bulunuyor, sonraki aşamada ise mevzuatlar doğrultusunda yasal işlem yapıyor.

“Şüpheli işlemleri belediyeye bildirin”

Bu denetimlerle hem vatandaşları hem de esnafları korumayı amaçladıklarını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, vatandaşlardan  ait kitle iletişim araçları aracılığıyla belediye ekipleriyle irtibata geçmelerini istedi.

”Biz kimseye yaptırım uygulama derdinde değiliz. Ancak işini doğru yapmayanlara engel olup işini doğru yapan esnafımızı ve vatandaşımızın sağlığını korumak da bizim görevimizdir. Tüm vatandaşlarımızdan  şüpheli iş ve işlemler konusunda belediyemize yardımcı olmalarını istiyoruz” diyen Beyoğlu, vatandaşların sağlığını tehlikeye atanlara karşı mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim