Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu üyesi Şeyhmus Gökalp hakkında açık tanık Hicran Berna Ayverdi’nin ifadeleri üzerine “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla açılan davanın 2'nci duruşması Diyarbakır 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Gökalp ile avukatları Ziynet Özçelik, Aygül Demirtaş ve Kerem Altıparmak duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme, Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı’ya verilen 9 yıl 4 ay hapis cezasına ifadeleri yeterli delil sayılan tanık Hicran Berna Ayverdi'yi Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden dinledi. Ayverdi, Gökalp ile Veni Vidi Hastanesi'nde beraber çalışıp çalışmadığı sorusunu “çalışmadım” şeklinde yanıtladı. Ayverdi, devamında “Ben Kalp ve Damar Bölümü’nde anestezi teknikeri olarak çalıştım. O ise Acil Servis’te çalışıyordu” dedi.

 Ayverdi, Gökalp’in örgüt üyelerini tedavi edip etmediği ve onlara tıbbi malzeme verip vermediğine dair tanıklık yapıp yapmadığına ilişkin sorulan soruya, "Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) bir meclis üyesi bir milis bana Şeyhmus hocanın örgüt üyelerine malzeme verdiğini, yardım ettiğini, örgüt üyelerini tedavi ettiğini söyledi" şeklinde yanıt verdi. Ayverdi, bunun üzerine sorulan "Bu milisin adı neydi" sorusunu ise, "Adını bilmiyorum. HDP Meclis üyesiydi" diye cevapladı. Ayverdi, mahkeme başkanın "Şeyhmus Gökalp’in teröristleri tedavi ettiğini gördün mü? Kendi gözünle, malzeme aktardığını, tıbbi yardım yaptığını gördün mü?" soruların da "Görmedim" şeklinde yanıtladı.

 İFADESİ DEĞİŞTİ

 Mahkeme başkanı daha sonra "İfadende Şeyhmus Gökalp'in Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Sağlık Komitesi üyesi olduğunu söylemişsin. Gökalp DTK Sağlık Komitesi'nde görev alıyor muydu?" diye sordu. Ayverdi, "Bilmiyorum" dedi. Mahkeme başkanı, "DTK Sağlık Komitesi'nde yer aldı, diyorsun şimdi de 'Bilmiyorum' diyorsun" şeklinde Ayverdi'ye tepki gösterdi. Ayverdi, bunun üzerine "Bildiklerim bundan ibaret" dedi.

 Hakkındaki iddialara dair konuşan Gökalp ise,18 yıllık hekimlik hayatı boyunca tıbbi meslek etiğinin dışına çıkmadığını vurgulayadı. Gökalp, "Şahsın söylediği hiçbir tıbbi malzemeyi kimseye sağlamadım" dedi.

 Avukat Ziynet Özçelik, Ayverdi'nin beyanlarını kabul etmediklerini belirterek, "Zaten kendisi de tanıklığı olmadığını söyledi" diye kaydetti.

 Avukat Kerem Altıparmak ise, Ayverdi'nin önceki ifadelerinde toplumsal gösterilerde yaralananları tedavi ettiğini söylediğini anımsatarak, "Şimdi de görmediğini söylüyor. Tanık ifadesinde Gökalp'i fotoğrafla teşhis işlemi yapılmadığını söylüyor. Bu dava başından beri bir kumpas" şeklinde savunma yaptı.

 İddia makamı, Gökalp'in telefon ve bilgisayarının incelenme sonucunun, tanık Ayverdi'nin Veni Vidi Hastanesi'nde hangi zaman diliminde çalıştığının tespitinin beklenmesini talep etti.

 Mahkeme, iddia makamının taleplerini kabul ederek, duruşmayı erteledi. (M.A)

Editör: TE Bilişim