Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği arasında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı altındaki Sivil Toplum Destek Programı, Hibe Programı kapsamında, Güçlü UCİM, Güçlü Çocuklar Projesi’nin kapanış toplantısı Ankara’da gerçekleşti.

Türkiye’nin farklı bölgelerinden 20’nin üzerinde şehirde uygulanan projede, 2000 kişiye eğitim verildi.

1 Nisan 2021 tarihinde başlayan proje 15 aylık süre sonrasında 30 Haziran 2022 tarihinde sona erecek.

Projenin uygulama dönemine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan, Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Proje Uygulama Daire Başkanı Ahmet Hakan Atik ve RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu açılış konuşmalarını gerçekleştirmiştir.

Toplantıda konuşan RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu medyanın her alanında çocuklara duyulan hassasiyetin artırılması için çalışmalar yapıldığını ve UCİM ile bu projede paydaş olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Proje Uygulama Daire Başkanı Ahmet Hakan Atik Ahmet Hakan Atik “Böylesine başarılı projeler yeni hibe programları planlanırken bize güç veriyor” dedi. Bununla birlikte yeni dönemde sivil toplum alanında verilecek olan destek ve proje fırsatlarından bahsetti.

(HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim