DİYARBAKIR - Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Şark Bülbülü’ unvanı verdiği Celal Güzelsesi anma gecesi, Güzelses ailesinin Elazığ’da yaşanan deprem nedeniyle iptal talebi, Diyarbakır Devlet Türk Müziği Korusu tarafından, ailenin hassasiyetinin anlamakla birlikte, kurumun merkezinin Ankara olması ve oradan bir iptal talebi gelmemesi nedeniyle geceyi, ‘Elazığa Ağıt’ etkinliği adı altında yapıldığı öğrenildi.

Celal Güzelses’in oğlu Erdem ve torunu Celal Güzelses, gazetemizin  merhum Celal Güzelses’e sahip çıkılması yönündeki duyarlılığına, Diyarbakırlı olarak sonsuz teşekkür ettiklerini söylediler.

Celal Güzelsesi anma gecelerinin son iki yıldan bu yana, Diyarbakır Devlet Türk Müziği Korosu eliyle gerçekleştirildiğini ifade eden Erdem ve Celal Güzelses, şunları söyledi:

“Diyarbakır Devlet Türk Müziği Korusu, merhumun vefatının 61. yılında, üçüncü kez ve  çalışmaları birbuçuk ay önceden başlayan çaba ile anma gecesine hazırlık yapılmış olduğunu bizzat bizlerde biliyoruz.

24 Ocak Cuma günü Elazığ depremi yaşanmasından sonra babam Erdem Güzelses ile bir durum değerlendirmesi yaptık. Ve 24 Ocak Cuma akşamı yaşanan bu felaketin ardından 27 Ocak Pazartesi günü Koro şefimize ve sayın yöneticlerine bu anma etkinliğinin böylesi bir felaket yaşanmışken, yapılmasının uygun olmayacağını dile getirdik.

Kurum; bu gecenin iptali için bir talebi kurum merkezi Ankara’dan almadıklarını, dolayısıyla affet olsa dahi kurum kararı olarak, bu geceyi yapmak durumda olduklarını, ancak bizlerinde ‘hassasiyetini’ anladıklarını ifade etmişler ve bunun üzerine anma etkinliği yerine ‘Elazığa Ağıt’ etkinliği adı ile faaliyetine devam edeceklerini tarafımıza bildirmişlerdir.

Yani, ölümünün 61. yılında Celal Güzelses’i anma etkinliği, Güzelses ailesinin Elazığ depremi dolayısı ile yaşanan acıya saygı çerçevesinde insani bir hassasiyetle bizzat aile tarafından iptali teklif edilerek düzenlenmemiştir.

Merhum Celal Güzelses hatırasına sahip çıkan ve en güzel şekilde sahip çıkımasını arzulayan kadirşinas vefalı hemşerilerimize bu vesile ile en içten saygı ve sevgilerimizi sunarız.”

Editör: TE Bilişim