Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, New York JFK Havalimanı'ndan havalanan Türk Hava Yolları'nın TK-02 sefer sayılı uçağıyla saat 11.30'da İstanbul Havalimanı'na indi.  Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve New York Başkonsolosu Alper Aktaş uğurlanan Atilla'yı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Halk Bank Genel Müdürü Osman Arslan karşıladı.

Havalimanı çıkışında açıklama yapan Albayrak, "Çok güzel bir gün, hayırlı bir gün. Sağ salim geldi, güzel bir tatil yapacak, dinlenecek. Ülkemizin ne kadar güzel evlatlar yetiştirdiğine şahit oldum. Ülkemize hayırlı olsun" dedi.

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesinde Reza Zarrab davasında yargılanıp 32 ay hapis cezasına çarptırılan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, 19 Temmuz'da tahliye olmuştu.

NEDEN TUTUKLANMIŞTI?

Hakan Atilla, 27 Mart 2017’de New York JFK Havalimanı’nda gözaltına alınmış ve İran yaptırımlarının ihlali suçlamalarıyla açılan davanın tek sanığı olarak yargılanmıştı. Jüri, Atilla’yı hakkındaki 6 suçlamanın 5’inden suçlu bulmuş, "kara para aklama" suçlamasından ise masum olduğuna karar vermişti. İran yaptırımları davasında suçlu bulunan Hakan Atilla, 32 ay hapis cezası almıştı. ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını delmekle suçlanan ve 19 Mart 2016’da ABD’de tutuklanan işveren Rıza Sarraf ise yargılanmasına kısa süre kala 26 Ekim 2017’de hakkındaki suçlamaları kabul etmiş ve savcılıkla iş birliğine gitmişti.

Editör: TE Bilişim