Meteoroloji Genel Müdürlüğü mevsim normallerinin üzerindeki hava sıcaklıklarının çarşambadan (12 Ocak) başlayarak kuzeybatıdan kuzey, iç ve batı kesimlere doğru 6 ile 12 derece düşmesi, hafta sonuna kadar da mevsim normallerinin altında seyretmesinin beklendiğini açıkladı. Güney kesimlerde ise hava sıcaklıkları mevsim normalleri dolayında olacak .

Soğuk ve yağışlı havanın Karadeniz üzerinden gelmesi bekleniyor. Çarşamba günü Marmara Bölgesi'nden başlayacak yağışların iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kara dönüşeceği öngörüyor.

Soğuk ve yağışlı hava gelecek hafta başından itibaren etkisini kaybedecek.

4 ilde okullar tatil edildi

Denizli'nin Çameli ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Akşam saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı ilçe merkezinde kar yüksekliği yaklaşık 20 santimetreye, yüksek kesimlerde de 40 santimetreye ulaştığı.

Çanakkale'de beklenen kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kar kalınlığı yüksek kesimlerde 1 metreye ulaştı. İlçede, eğitime 2 gün ara verildi. Kara Yolları Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi ekiplerinin, yolların kapanmaması için çalışmaları sürüyor.

Kırklareli'de Valilik, merkezde ve Kofçaz ilçesinde 12 Ocak 2022 Çarşamba günü bir gün süreyle yüz yüze eğitime ara verdi.

Üç büyük ilde hava durumu tahminleri

Ankara'da yağışların 12 Ocak Çarşamba günü genellikle yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur, perşembe  ise hafif kar olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor. En düşük ve en yüksek hava sıcaklıklarının, çarşamba 5/8, perşembe -2/2, cuma -5/2, cumartesi -2/4, pazar -3/4 olması bekleniyor.

İstanbul'da çarşamba günü hava sıcaklıkları kuvvetli poyraz eşliğinde hissedilir derecede düşecek, yağmurla başlayacak yağışlar düşen sıcaklıklarla birlikte karla karışık yağmur ve kara, yüksek kesimlerde kara dönüşeceği öngörülüyor. Perşembe günü İstanbul'da yer yer kar yağışı bekleniyor. En düşük ve en yüksek hava sıcaklıklarının, çarşamba 3/4, perşembe 0/2, cuma -1/4, cumartesi 1/7, pazar 2/7 olması bekleniyor.

İzmir'de sabah saatlerinde sağanak yağış ve hava sıcaklıklarında hissedilir derecede düşüş bekleniyor. En düşük, en yüksek hava sıcaklıklarının, çarşamba 8/10, perşembe 3/7, cuma 1/9, cumartesi 4/11, pazar 4/10 olması öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sert hava olaylarının yol açabileceği olağan üstülü durumlara karşı ilgilileri ve vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırıyor ve güncel hava tahmin ve uyarılarını izlemenin önemini vurguluyor.

Editör: TE Bilişim