Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel tutuklandı.

Dokunulmazlığının kaldırılmasının ardından İstanbul’da gözaltına alınan Güzel, önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne, önceki gün de Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne götürüldü.

Güzel, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na bağlanarak ifade verdi. İfadesi tamamlanan Güzel, tutuklanma talebiyle Ankara Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Güzel’e savcılık ifadesinde, hakkında hazırlanan fezlekeler, Elazığ Kapalı Kadın Cezaevi’nde tutulan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’in cezası kesinleştiği süre zarfında evinde kaldığına dair iddialar, dokunulmazlığının kaldırılmasından sonra açık tanığın hakkında verdiği ifade ve “PKK terör örgütü müdür?” gibi sorular soruldu.

Mahkemede alınan ifadesinin ardından PKK’li Volkan Bora ile çekilen fotoğrafları nedeniyle “örgüte üye olma” iddiasıyla tutuklandı, Silivri Cezaevi'ne götürüldü.

HDP: Semra Güzel halkın vekilidir

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, İstanbul Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, “Adım adım bir senaryo uygulanıyor” dedi.

Oluş şöyle konuştu:

“Hukuksuz bir işlem sürdürülüyor. Tutuklu yargılanmaması gereken, sadece iki dosya için vekilliği düşürülmüş olan vekilimize yönelik bu davranış asla kabul edilemez. Biz elbette ki Semra Güzel vekilimizin halkın vekili olduğunu biliyoruz. Meclis'te yaptığımız savunmasında da net ifade ettiğimiz gibi herhangi bir suç işlemediğini biliyoruz. Demokratik siyaset konusunda kararlı bir arkadaşımız olduğunu biliyoruz. Eğer Türkiye’de bir hukuk devleti olsaydı hukuk ve yargı işliyor olsaydı, eğer Türkiye’de demokrasi zerre kadar olsaydı Semra Güzel vekilimiz yargılama sonucunda beraat ederdi. Bugün Türkiye’de demokrasi ve hukuk devleti yok. Hukuk işlemiyor. Siyasi baskılarla işleyen bir yargı mekanizması var. Bu yargı mekanizmasının nasıl bir sonuç yaratacağını ve karar vereceğini biz biliyoruz.”

Avukat Veysi Eski de “Güzel halen vekil ve kendisine, soruşturmanın gerekçesi olan her iki fezlekenin dışında sorular soruluyor. Çünkü her iki fezlekede müvekkilimize yönelik isnatların oluşması açısından mümkün olmadığını onlar da biliyor. Dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra birtakım tanıkların ifadeleri dosyaya eklenmiş” diye konuştu. (BİANET)

Editör: TE Bilişim