Deva Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı Av. Cihan Ülsen, HDP İzmir İl Örgütü’ne yönelik düzenlenen saldırıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Türkiye’nin yeniden siyasal şiddet bataklığında karanlık günler yaşadığına işaret eden Başkan Ülsen,  şöyle dedi:  “Sadece son bir senede; gazeteci ve siyasetçilere yönelik en az dokuz fiziksel saldırı gerçekleştirildi. Gazeteciler ve siyasetçiler çete liderleri tarafından açıkça tehdit edildi. HDP İzmir İl Başkanlığına yapılan silahlı saldırı ve bir parti çalışanının herkesin gözü önünde katledilmesi münferit bir olay olarak değerlendirilemez. Bir siyasi partiyi her gün hedef haline getirenlerdir asıl failler. Bu kötülük artık temenni etmekle hayatımızdan çıkmayacak kadar büyük bir sorun olarak hayatımıza girmiştir" dedi.

“ÇETELER CİRİT ATIYOR”

Başkan Ülsen, " Ne var ki tehdit edenler sadece çete liderleri değildir . Bu tehdit korosuna, şiddet ortamını sona erdirme vazifesini yerine getirmeyen iktidarın büyüklü küçüklü ortakları da katıldı. Neticede bugünkü iktidar; Türkiye’yi çetelerin cirit attığı, suç örgütü liderlerinin siyaset ve bürokrasi ile iş tuttuğu, medyanın bu ilişkilerde aracılık ettiği bir ülke hâline getirdi. Ülkemizi korku tüneline hapsetti. Yönetimdeki zihniyetin sebep olduğu bu tabloya mahkûm değiliz. Yarınlara umutla bakan insanların güven ve huzurla yaşadığı bir Türkiye’yi hukukun üstünlüğüyle tesis edeceğiz. Halkımızın ezilen onurunu ayağa kaldıracağız. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Türkiye’yi mafya ve çetelere teslim ederek iktidarını sürdürebileceğini zannedenlere, yanlış hesabın milletimizin iradesinden döneceğini göstereceğimiz günler yakındır" diye konuştu.

“HERKESİ DEMOKRATİK SİYASETİ GÜÇLENDİRMEYE DAVET EDİYORUZ”

DEVA Partisi olarak bugün İzmir’de yaşanan saldırıyı şiddetle kınıyor, katledilen Deniz Poyraz’ın ailesine ve Halkların Demokratik Partisi’ne başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz, diyen Başkan Ülsen,  "Halkımıza söz veriyoruz;  Türkiye’yi hukukun ve adaletin tesis edildiği, özgür ve zengin bir ülke yapacağız. Toplumsal barışı mutlaka sağlayacağız. Çünkü biz çetelerle, mafyayla ve şiddetle anılan iktidarın ülkemizi sürüklediği huzursuz ortamı hak etmiyoruz. Ülkemizi şiddet sarmalına sokan zihniyete karşı herkesi demokratik siyaseti güçlendirmeye davet ediyoruz. Deva Partisi olarak, şiddetin ve ölümün diliyle örülen ve yaşamın karşısına koyulan ne varsa bütün bunların karşısında olacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim