HABER/Fuat BULUT

Bağcılar Mahallesi Mehmet Uzun Caddesi üzerindeki ikinciyeni.com Diyarbakır şubesinin açılışına, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, DTSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane, OSB Başkanı Mustafa Fidan, DİSİAD Başkanı Nurullah Edemen, DTSO Kadın Meclisi Sözcüsü Nevin İl, DOGÜNKAD yöneticileri, DSMMMO Başkanı Mustafa Vural, Amedspor As Başkanı Cahit Akın ve çok sayıda iş insanı katıldı.

ikinciyeni.com'un 14'ncü bayisi olarak Diyarbakır ve çevre illere hizmet verecek olan 2-A İnşaat Mühendislik Turizm Otomotiv San. Tic. Ltd. Şti. firma sahibi ve kurucu ortaklarından Zuhat Aydın, açılış konuşmasında, yeni bir yatırım ile kent ekonomisine katkı sunmanın gururu içinde olduklarını söyledi. 

ZUHAT AYDIN: YENİ YATIRIMLARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ

Aydın, "2011 yılından itibaren kardeşim Caner ile birlikte araç kiralama ve ikinci el otomobil sektörlerinde faaliyet göstermeye başladık. Sadece Diyarbakır'da değil, İstanbul, Konya, Gaziantep, Mardin ve Denizli'de de aynı sektörlerde faaliyetlerimiz var. Yeni yatırımımız Mehmet Uzun caddesinde. Bin metrekaresi kapalı toplam 2 bin 300 metrekare alan üzerine kurulu. Ikinciyeni.com 14'ncü bayisi olarak sadece Diyarbakır'a değil tüm bölgeye hizmet vermeyi hedefliyoruz. 60 kişiden oluşan profesyonel bir kadromuz var" dedi.

Zuhat Aydın, kent ekonomisine katkı sunmaya devam edeceğini belirterek, emeği geçen herkese ve katılımcılara teşekkür etti.

ŞAFAK SAVCI: EZBERLERİ BOZMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK

Aydın’dan sonra konuşan ikinciyeni.com Genel Müdürü Şafak Savcı, ikinciyeni.com’un bir Anadolu grubu markası olup, ezberleri bozmak için 2013 yılında yola çıktığını ve Türkiye’de ilk kez online açık artırma yolu ikinci el alım-satışlarını gerçekleştirdiğini söyledi. Savcı, “Digitaldeki bu gücümüzü 2020’nin başında fiziksel bayi ağıyla destekleme kararı aldık. 13 bayiden sonra 14.’ncü noktayı Zuhat beyle, Aydın ailesi ile birlikte kurduk. Kendileri sadece bayi değil aynı zamanda güçlü bir iş ortağı olup Diyarbakır’a güçlü bir yatırım yaptılar. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

DİSİAD Başkanı Nurullah Edemen ve DTSO Başkanı Mehmet Kaya da konuşmalarında, kente yapılacak yatırımların önemine ve yaratacağı istihdama dikkat çekerek, ikinciyeni.com şirketine teşekkür etti. 

Yapılan konuşmaların ardından kurdela kesimi gerçekleşti.

Türkiye’de ilk kez online açık arttırma yöntemiyle alım satım gerçekleştiren ikinciyeni.com, 2020 yılının sonundan itibaren dijital alandaki gücünü fiziksel sahaya da taşıyarak bayilik vermeye başladı. Açık arttırma dışında platform üzerinden ‘Hemen Al’ seçeneğini de hayata geçiren marka, ikinci el otomobilini güvenilir bir şekilde anında nakde çevirmek isteyenlere bayileri aracılığıyla da hizmet veriyor. ikinciyeni.com ayrıca, aracını platform üzerinden satmak isteyen müşterilerine ‘Kullanırken Sat’ özelliğiyle araçları satılana kadar 500 km daha kullanma şansı sunuyor.

Editör: TE Bilişim