Türkçe, Arapça, Farsça, İngilizce, Rusça ve Fransızca hizmet veren uygulamaya Almanca, İspanyolca, Kürtçe, Özbekçe, Kırgızca da dahil edildi.

İçişleri Bakanlığı’nın kurduğu Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne (KADES) Kürtçenin de dahil olduğu 5 daha eklendi.

Türkçe, Arapça, Farsça, İngilizce, Rusça ve Fransızca hizmet veren uygulamaya  Almanca, İspanyolca, Kürtçe, Özbekçe, Kırgızca da dahil edildi.

Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi  ve Diyarbakır Barosu Kürtçe Dil Komisyonu üyesi avukatlar,  kadına ve çocuklara yönelik şiddetin kolluk güçlerine bildirilmesi için uygulamaya konulan sistemde Kürtçenin de yer alması için geçtiğimiz yıl mart ayında başvuru yapmıştı.

KADES hakkında

KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır.

KADES uygulaması, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilmiş.

Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabiliyorlar. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim