Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), kadın girişimcilerin pandemiden ne kadar etkilendiklerini ortaya koyan bir rapor hazırladı. “Pandemide Kadın Girişimciler” başlığı ile açıklanan raporda, girişimcilerin 2020 yılındaki genel durumlarını ölçmek için Ocak 2021’de yapılan araştırmanın sonuçları yer aldı. 

300 kadının katıldığı araştırmada, ekonomi, pandemi, adalet ve hukuk öne çıkan sorunlar oldu.

Kadınların yüzde 42’si virüsün 2021 sonunda, yüzde 34’ü ise daha ileri bir tarihte kontrol altına alınacağını tahmin ediyor. Araştırmaya katılan kadınların neredeyse tamamı pandemi süresinde zorlandıklarını ifade ettiler. Kadınların yüzde 56’sı bu dönemde borçlandıklarını belirtti. Kadın girişimcilerin yüzde 5’i ise firmalarını geçici olarak kapatmak zorunda kaldıklarını bildirdi.

 Pandemi döneminde ayakta kalmayı başaran kadın girişimciler, kamu yönetiminin bu çabalarını destekleyici politikaları hayata geçirmesini istediler. Beklentiler arasında faizsiz ve uzun vadeli krediler, cirosunda yüzde 30 ve daha fazla azalma olan firmalara özel destek paketleri, kurumlar vergisi ve KDV oranlarının azaltılması gibi uygulamalar yer aldı. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim