25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında açıklama yapan kadınlar, “eşitlik ve özgürlük mücadelemizden vazgeçmiyoruz, isyanımızı büyütüyoruz” dedi.

Diyarbakır’da AZC plaza önünde bir araya gelen kadınlar, KESK Genel Merkez Kadın yöneticilerinin katılımıyla 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı KESK Kadın Sekreteri Döne Gevher Koyun okudu.

“Biz kadınlar bugün dünyanın dört yanında eşitsizliği, yoksulluğu, savaşları ve şiddeti üreten erkek egemen kapitalizme karşı isyanımızı meydanlara taşımak,  kadın dayanışmasının sınırları aşan gücüyle buluşmak ve itirazlarımızı hep birlikte daha fazla duyurmak için yine alanlardayız” diyen Koyun, kadınların her gün  evde, işte, okulda, sokakta erkek şiddetine maruz kaldığını ya da şiddet tehdidi altında yaşamlarını sürdürürken, “Kadına yönelik şiddeti önlemek ve kadın kazanımlarını geliştirmek yerine, kadın düşmanı politikaları kendini sürdürüyor” dedi.

‘HAKKIMIZI SOKAKTA ALIRIZ’

 “Yaşadığımız her türlü erkek şiddetinin karşısında birlikte mücadele ederek ve birbirimizle dayanışarak kazanacağımızı biliyoruz” diyen Koyun, “Yılmadan ve bıkmadan yıllardır söylediğimizi buradan bir kez daha haykırıyoruz ‘kadına yönelik şiddet münferit değil, politiktir.’ Bu şiddeti önlemenin en önemli yolu da kadın mücadelesinden ve kadın dayanışmasından geçer. Hakkımız olanı ancak sokaklarda olarak alacağımızı, evde, işte,  sokakta, cezaevinde, okulda ve yaşadığımız her yerde mücadeleyi büyütürsek kazanacağımızı biliyoruz” dedi.

KESK Kadın Sekreteri Döne Gevher Koyun, açıklamasına şu sözlerle son verdi:

Emeğimiz, bedenimiz ve kimliğimiz üzerindeki binlerce yıllık erkek egemen sömürü düzenine karşı İSYANDAYIZ!

Her türlü yasağa ve baskıya karşı eşitlik ve özgürlük için İSYANDAYIZ!

Her gün erkek şiddetiyle katledilen kadınlar için İSYANDAYIZ!

İşsizliğe, yoksulluğa, güvencesizliğe, gericiliğe, tacize, tecavüze, istismara, kadın katliamlarına karşı İSYANDAYIZ!

Ölüme karşı yaşamı, savaşa karşı barışı savunmak için İSYANDAYIZ!

Hakkımız olanı ancak sokaklarda olarak alacağımızı, evde, işte,   sokakta, cezaevinde, okulda ve yaşadığımız her yerde mücadeleyi büyütürsek kazanacağımızı biliyoruz ve bir kez daha hep birlikte;

İstanbul sözleşmesinden vazgeçmiyoruz!

Güvenceli iş güvenli gelecek talebimizden vazgeçmiyoruz!

Örgütlenme özgürlüğü hakkımızdan vazgeçmiyoruz!

Barış içinde yaşama talebimizden vazgeçmiyoruz!

Editör: TE Bilişim