Haber/ Celal KUZU

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu ve Diyarbakır Merkez İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’da ekiplerin yürüttüğü kar çalışmasını yerinden inceleyip, bilgi aldılar.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekiplerinin kentte yaşanan yoğun kar yağışından dolayı vatandaşların olumsuz etkilenmemesi ve ulaşımın aksamaması için yürüttüğü çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı. 

Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, kentte yaşanan yoğun kar yağışına karşı 6 adet tuz ve kar küremeli araç, 2 küreme aracı, 1 greyder ve 3 adet JCB aracı olmak üzere toplam 12 araç kent genelinde çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ekipleri ile sahada hazır bulunduğu ve olumsuz durumlarla karşılaşan vatandaşların ALO 153 hattını arayarak ya da 0501 121 21 21 WhatsApp hattına yazarak bildirmeleri istendi.

Açıklamada ayrıca evsiz ve barınma sorunu yaşayan vatandaşların Büyükşehir Belediyesi misafirhanesine başvurarak konaklayabilecekleri belirtildi.

Kar temizleme çalışmalarına katıldı

Bağlar Belediyesi’nin ekipleri tarafından yürütülen çalışmalara Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu da katıldı. Çalışmaları inceleyerek ekiplerden bilgi alan Beyoğlu, vatandaşların mağdur olmaması için tüm tedbirleri aldıklarını söyledi.

Beyoğlu, “Kentimizde etkili olan yoğun kar yağışının olumsuz etkilerinin vatandaşlarımıza yansımaması için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Mahallelerimizde başta ana arterler olmak üzere tüm cadde ve sokaklarda kar küreme çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Gerekli tüm tedbirleri almış durumdayız" dedi.

Editör: TE Bilişim