HABER MERKEZİ

Aralık ayının gelmesiyle yurt genelinde kar yağışı da etkisini göstermeye başladı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Diyarbakır'ın Kulp, Lice, Hani ve Silvan ilçelerine bağlı köylerde yollar kapandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için ilçelerde karla mücadele çalışmaları yürütüyor.

Kulp, Lice, Hani ve Silvan’da etkili olan kar yağışının ardından harekete geçen Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 244 km yol ağında yaptığı çalışmada kapanan yolları yeniden ulaşıma açtı.

9 iş makinası, 21 personelle gerçekleşen kar temizleme çalışması sonunda 14 mahallenin yolu ulaşıma açıldı.

Vatandaşların başta sağlık hizmetleri olmak üzere mağduriyet yaşamaması için yapılan karla mücadele çalışmaları özellikle kentin yüksek kesimlerinde aralıksız şekilde devam ediyor.

KULP'TA KAR TATİLİ

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve köylerinde eğitime 1 gün ara verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaya yaşanan ağır kış koşullarının olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve yaşanması muhtemel olumsuzlukların önüne geçilebilmesi amacıyla 22 Aralık 2022 Çarşamba günü ilçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Kulp ilçesi merkezi ve kırsalındaki mahallelerde eğitim verilen ilk ve orta dereceli tüm okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verildiğini belirtti.

Editör: TE Bilişim