Diyarbakır’ın Merkez Kayapınar İlçe Belediyesi, okulların kapanmasıyla birlikte eğitimlerine yeniden başladı. Karnelerini alan çocuklar, Kayapınar Belediyesi’ne ait havuzlara akın etti.

Düzenlediği kurslarda her yıl 6-7 bin çocuğa yüzme öğreten Kayapınar Belediyesi, “Ücretsiz Yaz Kursları” kapsamında yüzlerce çocuğu havuzda bir araya getirdi.

Kayapınar Belediyesi’ne ait Açık ve Kapalı yüzme havuzlarında 7-17 yaş gruplarına yönelik ücretsiz yüzme kursları başladı. Tecrübeli antrenörler tarafından verilen kurslar 3’er hafta aralıklarla, öğle saatlerinden önce ve sonra haftada 3 gün olacak şekilde veriliyor.

Açık Yüzme Havuzlarındaki kursların 15 Eylül 2022’e kadar, Kapalı Yüzme Havuzlarımızda kursların ise sürekli devam edeceği belirtildi.

Kursların ilk haftası, renkli görüntülere sahne oldu. Velilerin de memnuniyetle karşıladığı kurslarda çocuklar, bir yıllık yoğun eğitim sürecinin ardından yorgunluğunu atarken, sıcak havalarda doyasıya havuz keyfi yaşadı.

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Arif Karaman, spor dostu Kayapınar Belediyesi olarak kendileri açısından sporun ayrı bir yeri ve önemi olduğuna değinerek, “Çocuklarımızın başarıları göğsümüzü kabartırken elde edilen derecelere yenilerini eklemek istiyoruz. Bir yandan da geleceğin sporcularını yetiştirmek için desteklerimizi sürdürüyoruz. Bu kapsamda okulların yaz tatiline girmesiyle çocuklarımızın hem kaliteli vakit geçirmelerini, eğlenirken öğrenmelerini ve yeteneklerini keşfetmelerini hedefliyoruz. Bu amaçla ilgilenen herkesi kursumuza bekliyoruz” dedi.

Yüzme kursların verildiği havuzlar ise şunlar:

“Dicle Açık Yüzme Havuzu: (Medya Mahallesi Mahabad Bulvarı Telefon: 0850 280 37 00)

Fırat Açık Yüzme Havuzu: (Mezopotamya Mahallesi 356. Sokak Telefon: 0850 280 37 00 Dahili: 1044)

Anzele Kapalı Yüzme Havuzu: (Diclekent Mahallesi 245. Sokak Gıran Park Düğün Salonu Arkası Telefon: 0850 280 37 00 Dahili: 1044)

Küpeli Kapalı Yüzme Havuzu: Fırat Mahallesi 569. Sokak Bil Koleji Yanı Telefon: 0850 280 37 00 Dahili: 1044)”

Editör: TE Bilişim