'Helalleşme' çağrısı sonrası çeşitli kesimlerle toplantılar yapan ve meseajlar veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyaretinin tarihi belli oldu.

Kılıçdarolğu'nun 10 Mart Perşembe günü Diyarbakır’a giderek sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geleceği duyuruldu. CHP Genel Merkezi’nin hazırladığı ziyarete ilişkin görsellerde “Kadim şehirde kadim birliktelik için geliyoruz” ifadeleri yer aldı.

Kılıçdaroğlu’na Diyarbakır gezisinde, CHP Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekilleri eşlik edecek.

CHP lideri kasım ayında yaptığı 'helalleşme' çağrısında bütün kesimler arasında barışın sağlanmasını hedeflediğini belirterek, şöyle demişti:

"Evet, tam da bu. Çağrımın amacı toplumdaki fay hatlarını ortadan kaldırmaktır. Çünkü bu fay hatları üzerinden oy devşirmeye çalışıyorlar. Türk, Kürt, Alevi, Sünni fay hatları üzerinde siyaset yapıyorlar. Sorunları çözmek yerine daha da derinleştiriyorlar ve bunun üzerinden oy almayı hedefliyorlar. Fay hatları üzerinde siyaset yapıyorlar.

Bunu yaparken de toplumu kutuplaştırıyorlar, yaraları kanatıyorlar, kanırtıyorlar. Gerginliklerden, kutuplaşmalardan çoğunluk desteği sağlayıp iktidarda kalmaya çalışıyorlar. Bu siyaset tarzı ortadan kalkmalı. Bu amaçla fay hatlarını ortadan kaldırmak istiyorum. Çocuklarımıza, gelecek nesillere; kucaklaşmış, toplumsal barışı sağlamış, geçmişini kurcalayan değil geleceğini planlayan bir ülke bırakmak istiyorum."

Editör: TE Bilişim