Diyarbakır’da olağanüstü bir ilgi ile karşılandıklarını belirten Güzelyurt Şehit Turgut Ortaokulu ekibi, verdiği destek nedeniyle Başkan Beyoğlu’na teşekkür plaketi takdim etti.

Diyarbakır’da 8-9 Haziran tarihleri arasında 16 okul takımının katılmıyla yapılacak Türkiye Okullararası Yıldızlar Atletizm Şampiyonası’na Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) temsilen katılacak olan Güzelyurt Şehit Turgut Ortaokulu atletizm takımı, kentte Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu tarafından ağırlandı. Kentin tarihi ve turistik yerlerini gezerek zaman geçiren konuk kafile Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nu ziyaret etti.

Okul Müdür Yardımcısı Fikri Özler,beden eğitimi öğretmenleri Kenan Atakol,ÇilemEsenyel ve Gizem Felek’in yanı sıra şampiyonada mücadele edecek 20 sporcuyu ağırlayan Başkan Beyoğlu, Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC’nın tarihsel bağları olan iki devlet tek millet olduklarını dile getirerek böyle bir organizasyon nedeniyle kendilerini misafir etmekten onur duyduklarını söyledi.

“Bizim bizden başka dostumuz yok. Bu yüzden birbirimizi her alanda desteklemeliyiz” diyen Başkan Beyoğlu, iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirmek üzere Bağlar’da KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın adını taşıyan park projesini hayata geçirdiklerini söyledi. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na gönüllü olarak katılan çok sayıda Diyarbakırlı olduğunu belirten Beyoğlu,”Kardeş ülkemiz, canımızın ayrılmaz parçası Kıbrıs’ta şehitlerimiz var. Bu kardeşliği daha da pekiştireceğiz. Burası sizin öz vatanınız. Burada en iyi şekilde ağırlanacaksınız”dedi.

KKTC kafilesi, kendilerine verilen destek ve gösterilen ilgiden dolayı Beyoğlu’na plaket takdim etti.

Editör: TE Bilişim