IŞİD’in Kobanê’ye yönelik saldırılar üzerine 6-8 Ekim 2014’te yaşanan protestolar nedeniyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Genel Başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 108 isim hakkında açılan davanın 4’nci duruşmanın ikinci oturumu görülecekti; ancak mahkeme başkanının oğlunun delta varyantı olması üzerine duruşma ertelendi. Geçici heyet duruşmayı 23 Eylül tarihine ertelediğini duyurdu.

Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görülen dava dosyasında sanık olarak yer alan 108 kişi, 29 ayrı suçlamayla 38’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 19 bin 680’er yıl hapis cezasıyla yargılanıyor.

Duruşma salonuna Sinan Cezaevi’nde kalan tutuklu siyasetçiler, Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Selahattin Demirtaş ve diğer isimler Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

‘HEP BERABER BAŞARACAĞIZ’

Mahkeme salonunda bulunanların avukatlar ve siyasetçiler Figen Yüksekdağ ve Gültan Kışanak’a baş sağlığını iletti. Kandıra Cezaevinden SEGBİS ile bağlanan Gültan Kışanak, “Kaybettiklerimizin ruhu şad olsun, hep beraber başaracağız” dedi. Mahkeme Başkanı’nın Covid-19’a yakalandığını öğrenen Demirtaş espri yaparak, “İyileşmeden dönme” dedi.

Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Merkez Yürütme Üyesi (MYK) Altınörs’ün oğlu jandarmayı geçerek babasına sarılması üzerine salonda alkışlar yükseldi.

Avukat Cahit kazak müvekkillerin savunma hazırladıklarını ancak Mahkeme Başkanı’nın salgından dolayı temaslı olması üzerine duruşmanın ertelenmesini talep etti.

Geçici mahkeme heyeti, “Yetkili mahkeme başkanının Covid-19 hastalığı nedeniyle temaslı olmasını bildirmesi üzerine sanıklar ve müdahillerinin savunma yapmayacaklarını bildirmeleri üzerine ve Mahkeme Başkanı ile harici görüşülmeden Perşembe günü sağlık durumunu bildirmesi üzerine bu aşamada yapılacak bir işlem olmadığından duruşmanın 23.09.2021 09.30’a devam edecektir. Diğer taleplerin bilahare değerlendirilmesine karar verildi” dedi.

Geçici heyetin Mahkeme Başkanı’nın temaslı süresini doldurmadan geleceğini duyurması üzerine avukatlar itiraz etti.

(Kaynak: Artı Gerçek)

Editör: TE Bilişim