AK Partili Derince Belediyesi, Kürt sanatçı Aynur Doğan'ın 20 Mayıs'ta ilçede vereceği konser için Derince Açık Hava Sahnesi’nin tahsisini iptal etti. Duyurusunda Aynur Doğan'ın adını bile anmayan belediye, "Yapılan detaylı inceleme sonucunda uygun olmadığı tespit edilmiş olup, etkinlik belediyemiz tarafından iptal edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Konserin iptaline sanatçıların yanı sıra edebiyatçılar, gazeteciler ve siyasiler de tepki gösterdi. O tepkilerden bazıları şöyle:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:  Gece müzik yasak. Gençler KPOP seviyor, yasak. AKP belediyesinde Kürtçe müzik yasak. Eğlenmeyi yasaklayan bir anayasa değişikliği getirsinler, yakışır onlara. Özgür doğduk, özgür öleceğiz bu vatanda. Bunu kafana sok AKP. Geceye Dar Hejiroke iyi gider.

HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş: Kürtçe dil bayramı gününde #AynurDoğan konserine yasak. Kürt ve kürtçe düşmanı değilsiniz, öyle mi?

AK Parti 24. Dönem Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz: O zaman Aynur’dan gelsin” diyerek, Aynur Doğan’ın “Koçere” şarkısını paylaştı.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen: Hadsiz bir belediye, Aynur Doğan’ın sesini kısamaz. Sadece Türkiye’nin içine düştüğü hali bir kez daha resmetmiş olur. Görmek isteyene tabii.

TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay: Aynur Doğan gibi bir sanatçı ilçenize gelecek diye oturup kalkıp teşekkür edeceğinize bir de bu saçma sapan kararınızı utanmadan paylaşmışsınız. Ayrıca özel firma etkinliğini belediye olarak nasıl iptal ediyorsunuz?

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu: Ak Parti'li Derince Belediyesi @aynurdogan konseri için sözleşmeyle kiraladığı açık hava tiyatrosunun tahsisini kaldırıp konseri yasaklamış. Acaba niye? "#Kürtçe" türkü söyleceği için... O zaman bu geceye armağanım olsun.

Murathan Mungan: Aynur Doğan bu toprakların uluslararası gururudur. Tek başına bir müzik itibarıdır.

İlkay Akkaya: Akorları mı beğenmediniz, ritmler mi yanlış kullanılmış? Ne detayı? Bir belediye hangi hukuka göre konser yasaklıyor? Dünyaca dinlenen bir sanatçımızla gurur duyacakken, bu yaptığınız akıl almaz bir saçmalık. Akıl fikir diliyorum hepinize.

Ümit Kıvanç: Derince Belediyesinin yaptığı “detaylı inceleme”yi merak etmeyen var mı? Eviriyorum çeviriyorum, canlandıramıyorum gözümde.Keşke biz de sizi bi inceleyebilsek, kimbilir nelere uygun olmadığınız tesbit edilecek…

Ceylan Ertem: ‘Aynur Doğan konseri yasaklamak’ kadar rezilce bir şey duymamıştım son günlerde. KARDEŞLİK KAZANACAK! Aynur’umun yanındayım.

Murat Meriç: Bahsi geçen, Aynur Doğan konseri. Burada “uygun olmadığı tespit” edilen şey tam olarak ne acaba? Yapılan “detaylı inceleme”yi de merak ediyorum ben. Sayın belediye lütfedip “detaylı” bir açıklama yapar belki. Aksi taktirde konser iptal ettiren zavallılar olarak tarihe geçecekler.

Her koşulda zavallılar elbette. Konser iptal ettirmek ne yahu? Yuh!

O kadar zavallılar ki “Aynur Doğan konserini iptal ettirdik” cümlesini bile kuramıyorlar. Şarkılardan korktukları kadar tepkilerden de korkuyorlar. Sırtlarını dayadıkları “saray” böyle zamanlarda işe yaramıyor. Değil mi?

Yasemin Göksu: Bir sanatçıdan, bir dilden korkacak kadar çapsız bir belediye başkanı, tüm dünyada kabul gören @aynurdogan gibi bir sanatçıya yerini vermiyor! Gelecekte kim hatırlayacak seni acaba? Kocaeli’nde AKP’li belediye Aynur Doğan konserini iptal etti.

(HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim